Musorujsag
Élő Eredmények

Gyenge eredménysor és 12 éves nyeretlenség kísérti Verstappenéket Ausztráliában

Gyenge eredménysor és 12 éves nyeretlenség kísérti Verstappenéket Ausztráliában

Red Bull
Sem Max Verstappen, sem a Red Bull számára nem számít sikeres vadászterületnek az Ausztrál Nagydíj helyszíne. Gondoskodnának róla, hogy idén javuljanak a mutatóik.

Bár jelenleg megállíthatatlannak tűnik a Red Bull, egy olyan versenypálya következik a naptárban, amely eddig sem velük, sem Max Verstappennel nem volt túl kegyes. A 2005-ben alapított bikás csapat eddig egyszer, 2011-ben tudott nyerni Melbourne-ben, és dobogós helyezése is csak öt van az Ausztrál Nagydíjakról.

Címvédőjük eközben még nyeretlen az Albert Park-i pályán, és csak egy alkalommal, 2019-ben pezsgőzhetett ott. Verstappen 6-szor versenyzett Ausztráliában, és az alábbi eredménysort tudja csak felmutatni a pályán:

2015, Toro Rosso: kiesés

2016, Toro Rosso: 10. hely

2017, Red Bull: 5. hely

2018, Red Bull: 6. hely

2019, Red Bull: 3. hely

2022, Red Bull: kiesés

A csapatnak és versenyzőjének is lesz tehát min javítania az előttünk álló hétvégén. Ez a tervük.

„Várom, hogy újra Ausztráliába mehessek, mert mindig klassz ott lenni és belekóstolni Melbourne-be. Annak ellenére, hogy a versenyzés szempontjából nem volt túl kedves hozzám az évek során.”

„A pálya nagyszerű, pár gyors kanyarral. Igazán élvezet a vezetés ott, és remélhetőleg jó versenyünk lesz ott ezen a hétvégén” – mondta a holland.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Neki azonban nemcsak a múltbeli Ausztrál Nagydíjakért, de a két héttel korábbi Szaúd-arábiai Nagydíjért is van miért visszavágnia. Dzsiddában egy műszaki probléma miatt csak a 15. helyről rajtolhatott, és hiába a felzárkózása, a győzelemről lemaradt. Nem is volt elégedett – sem az eredménnyel, sem a csapata megbízhatóságával.

„Egyszerűen sima és kiegyensúlyozott hétvégére van szükségünk. Nem nyertünk itt csapatként 2011 óta. Meglátjuk, mire leszünk képesek” – tette hozzá

A visszavágáshoz alighanem Sergio Péreznek is lesz egy-két szava. A legutóbbi verseny győztese sosem volt még annyira közel a bajnoki vezetéshez, mint most: egy pont választja őt el Verstappentől. És ezúttal szeretné tovább meccsben tartani magát, mint a múlt évben.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

„Nagyon büszke vagyok a csapatra a dzsiddai teljesítménye miatt. Teljes volt a hétvégém, és ez volt az egyik célom az idei szezonra: következetesnek lenni a három nap során” – mondta Pérez.

„Még csak két verseny ment le a szezonból, és tovább kell nyomnunk, hogy folytatódjon a nagyszerű évkezdésünk. Bahrein és Szaúd-Arábia nagyon eltérő pályák voltak, és Ausztrália egy újabb kihívást jelent számunkra és az autónk számára. Nagyszerű a tempónk, és keményen dolgozunk a megbízhatóságért is. Jól indult 2023, de ez nem fog számítani, ha nem sikerül fenntartanunk a magas színvonalunkat” – fogalmazott a dzsiddai győztes.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak