Musorujsag
Élő Eredmények

Massa: Jó autóval Hamilton még lehet bajnok

Massa: Jó autóval Hamilton még lehet bajnok

Bild
A korábbi világbajnoki ezüstérmes, Felipe Massa kiemelte, bár sosem szabad leírni Lewis Hamiltont, aki érzése szerint egy jó autóval újra felérhet a csúcsra, a hétszeres világbajnok fiatal csapattársában, George Russellben is megvan a potenciál, ami a címszerzéshez szükséges.

Bár összecsapásuk tétje nem a bajnoki győzelem, 2022 óta komoly figyelem hárul Lewis Hamilton és George Russell házon belüli párharcára, a Mercedesnél ugyanis a sportág történetének egyik legeredményesebb versenyzője feszül neki a jövő egyik legnagyobb ígéretének. Ami párharcuk első menetét illeti, tavaly pontok tekintetében Russell bizonyult eredményesebbnek.

Ennek ellenére többen kiemelték már, kár lenne leírni a rutinos márkatársat, főleg azt követően, hogy 2022 második felében ő tűnt magabiztosabbnak. A „második mentet” is ő kezdte jobban, Russell viszont gyorsan visszavágott a bahreini „vereség” után: Szaúd-Arábiában jóval meggyőzőbb volt.

Kettejük párharcát nemrég Hamilton korábbi bajnoki riválisa, Felipe Massa is véleményezte, aki sok korábbi megszólalóhoz hasonlóan kiemelte, kár lenne leírni az idősebb britet, ugyanakkor a fiatal márkatársat is roppant versenyképesnek tartja. „Sosem szabad abba a hibába esni, hogy leírjuk Lewist” – figyelmeztetett a brazil.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/LAT)

„Michael Schumacher és Ayrton Senna mellett ő a legjobb pilóta, aki valaha az F1-ben versenyzett. A tapasztalata mellett nagyon jó érzéke van a vezetéshez. Lewis újra bajnok lehet, de ehhez versenyképes autóra van szüksége. Jelenleg nem rendelkezik ilyennel” – tette hozzá.

Russell-lel kapcsolatban külön kiemelte a 2022-es teljesítményt, ami elmondása szerint kivételes volt, Hamiltont ugyanis hosszú F1-es pályafutása alatt házon belül a tavalyi évet megelőzően csak kétszer győzték le: 2011-ben Jenson Button a McLarennél és 2016-ban Nico Rosberg a Mercedesnél (ő ebben az évben a bajnoki címet is elhódította).

„George Russell a következő években bajnokesélyes lehet” – jelentette ki a brazil. „Bízom benne, hogy képes is lesz erre. Nem feledhetjük el, tavaly, az első Mercedesnél töltött szezonjában megelőzte Lewist a bajnoki tabellán. Ez hihetetlen teljesítmény volt. George egy csúcspilóta!”

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton és Felipe Massa (Fotó: XPB)

További tartalmak