Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton néha abba akarja hagyni, de…

Hamilton néha abba akarja hagyni, de…

Instagram, Mercedes
Lewis Hamilton nehéz időket és nagy kihívásokat emleget, de egyértelművé tette, ő bizony nem hátrál meg.

A tavalyi nyeretlenül zárt éve után 2023-ban sem rózsásak Lewis Hamilton kilátásai a Mercedesnél. Az idei autójuk sem úgy sikerült, ahogyan tervezték, a Red Bulltól annyira messze vannak, hogy a hétszeres világbajnok már – némi túlzással – minden idők legdominánsabb autójának nevezte az ellenfélét. A W14-es „feketenyíl” ráadásul nem is fekszik Hamiltonnak, aki sokkal kevésbé boldogul a kiszámíthatatlan, kevéssé tapadó hátuljával, mint az őt eddig mindkét idei időmérő edzésen legyőző George Russell.

E nehézségek miatt a brit kapcsán megy a találgatás, fog-e, akar-e egyáltalán szerződést hosszabbítani a Mercedesszel, ám Hamilton minden fórumon igyekszik rácáfolni a kétkedőkre.

A közösségi oldalán most Ausztráliából tett közzé egy tengerparton, edzés közben készített videóhoz mellékelt motivációs „beszédet”, melyben elismerte, neki is sokszor elmegy a kedve, de ez nem ok a feladásra.

„Vannak napok, amikor úgy érzem, abbahagyom. Amikor előjön ez az érzés, mélyre ások, és emlékeztetem magam, hogy küldetésem van. Akár tudtok róla, akár nem, nektek is van küldetésetek. Mind hajszolunk valamit. Egy álmot vagy célt, ami jobb emberré tesz bennünket, és ami teljesebbé teszi az életünket, valamint büszkévé tesz minket önmagunkra.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Vannak napok, amikor úgy érzem, lehetetlen elérni a célt, de nem az. El tudjuk érni. El fogjuk érni! Tudom, hogy velem vagytok, érzem a szeretetet és támogatást, és egyszerűen tudom, hogy a tízszeresét küldöm nektek vissza” – írta Hamilton.

A Mercedes honlapján megjelent, a csapattal való 2013-as debütálását felidéző cikkben eközben az idei évet az eddigi legnagyobb kihívásuknak nevezte. „Nincs jelenleg nagyszerű autónk, de lépésenként haladunk. Tudjuk, hogy az élre tudunk kerülni. Ez lesz a legkeményebb feladat, amivel eddig szembesültünk: visszatérni oda, ahová vágyunk, és elkapni a Red Bullt. De micsoda teljesítmény lesz majd!” – mondta a Mercedes sztárja.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak