Musorujsag
Élő Eredmények

Krack Vettel visszahívásáról: Erős volt a kísértés…

Krack Vettel visszahívásáról: Erős volt a kísértés…

F1 Nation
Az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack elismerte, nagyon erős volt a kísértés, hogy a bahreini hétvége előtt felkérjék Sebastian Vettelt, hogy helyettesítse a sérült Lance Strollt, végül azonban nem hívták fel, mert tiszteletben tartják tavalyi döntését.

A kanadai versenyző néhány nappal a bahreini teszt előtt szenvedett biciklis balesetet, ami miatt ki kellett hagynia a gyakorlást, és csapata sem tartotta kizártnak, hogy a szezonnyitón sem ülhet autóba. Noha az Aston Martinnak két igazolt tesztpilótája is van, hamar felmerült, a zöldek a tavaly visszavonuló Sebastian Vettelt hívják majd vissza.

A lépésnek sokan örültek volna, a német klasszis ugyanis egy másik világbajnokkal (ráadásul korábbi riválisával), Fernando Alonsóval alkothatott volna egy csapatot, ráadásul egy olyan autóval „térhetett volna” vissza, amivel a dobogóért harcolhat.

A csapatfőnök, Mike Krack ezzel kapcsolatban nemrég elismerte, nagyon erős volt a kísértés, sőt beszéltek is Vettellel a helyzetről, végül azonban konkrét „meghívás” nem történt, hiszen tiszteletben tartotta korábbi versenyzőjük döntését. „Való igaz, nagy volt a kísértés. Igen, száz százalékos” – mondta a luxemburgi szakember az F1 Nation podcastben.

Mike Krack (Fotó: XPB)

„De nem tettük meg, mert nagyon tiszteljük Sebastiant és a visszavonulással kapcsolatos döntését is. Úgy gondolom, nem lett volna helyes megkérni (hogy térjen vissza). Tiszteletben akartuk tartani, hol tart most, és nem akartuk nehéz helyzetbe hozni” – magyarázta.

A csapatvezető a németet méltatva kiemelte, Vettel úriemberként viselkedett a csapattal 2023 elején, érdemei pedig elvitathatatlanok a nagy előrelépéssel kapcsolatban. „Tartottuk vele a kapcsolatot és Sebastian úgy viselkedett, ahogyan Sebastian szokott: úriemberként gratulált nekünk a bahreini dobogóhoz” – mondta.

Elmondtuk neki, hogy ez az ő érdeme is, mert az előző két évben tényleg egy lépéssel feljebb vitt minket. Rengeteg területen magasabbra emelt bennünket. Szóval biztos, hogy megvan a szerepe abban, hogy most ott tartunk, ahol. De nem bánta meg a döntését, mert nagyon tudatosan hozta meg. Amikor gratulált nekünk, az remekül mutatta, milyen tisztelet áll fenn közte és a csapat között. Nagyra értékeltük, és továbbítottam az egész alakulatnak” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel a szombat esti búcsúfutáson az F1-es kollégákkal, barátokkal (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak