Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bullnál járt a Ford nagyfőnöke

A Red Bullnál járt a Ford nagyfőnöke

Ford
A Ford vezérigazgatója, Jim Farley a héten meglátogatta a cég jövőbeli Forma–1-es partnerének, a Red Bullnak a Milton Keynesben épülő motorrészlegét, melyen a képek tanúsága szerint már ott díszeleg a gyár logója is.

A bikások a 2023-as autó bemutatóján jelentették be, az új motoréra első szezonjától, vagyis 2026-tól a Forddal együttműködve szerepelnek majd a királykategóriában. Partnerségük nem klasszikus beszállító-vásároló kapcsolat lesz, hiszen a Red Bull az amerikaiakkal közösen gyártja majd az erőforrásokat.

Mégpedig a Red Bull hipermodern motorrészlegén, amit a Forma–1-es csapat főhadiszállásához közel, Milton Keynesben húztak fel (azt követően, hogy a Honda úgy döntött elhagyja a királykategóriát), és aminek számos neves mérnök áll már a szolgálatában.

 

Ezt a létesítményt látogatta meg a héten a Ford vezérigazgatója, Jim Farley, aki a már említett bemutatón is képviselte az amerikai cégóriást. Ezt a bikások F1-es alakulatát irányító Christian Horner is kommentálta egy közösségi médiában megjelenő posztban, amiben kiemelte, Farley látogatásával „életre kelt” a 2026-os projekt.

Az eseményről több kép is megjelent a közösségi oldalakon, ezeken pedig már láthattuk, hogy a Red Bull motorrészlegének épületén már megjelent a Ford logója, előrevetítve a három év múlva kezdődő együttműködést.

Ami a további beszállókat illeti, az Audi már megerősítette, hogy csatlakozik a királykategóriához, a Porsche pedig a napokban döntött úgy, hogy inkább a meglévő motorsportos projektekre koncentrál. A legnagyobb kérdés egyelőre a Hondával kapcsolatos, a japánok ugyanis regisztráltak az új érára, egyelőre azonban nincs partnerük, és hivatalosan még nem jelezték, hogy ott lesznek a mezőnyben.

Fotó: Red Bull
Borítókép: Kép: Jim Farley

További tartalmak