Musorujsag
Élő Eredmények

Ausztrál Nagydíj tv-közvetítés – ne maradj le semmiről!

Ausztrál Nagydíj tv-közvetítés – ne maradj le semmiről!

Boxutca
Amikor mások alszanak...

Mondhatni kiélezett világbajnoki küzdelemben készülünk a soron következő Ausztrál Nagydíjra, hiszen az élen mindösszesen egyetlen pont választja el a legjobbakat, de az igazság az, hogy még 300-400 pont hiányzik a végső sikerhez.

Vagyis teljesen nyitott a játék, ahogyan az lenni szokott így az évad elején – jó esetben. Egyelőre pedig valóban nem annyira egyértelmű a Red Bull dominancia, ahogyan azt a tesztek után jelezték a szakértők, hiszen technikai hibák hátráltatják az energiaital-gyárosokat. Ráadásul a Red Bullt is elérte a Mercedes-féle „átok” – a versenyen és közvetlen utána még mindenki hibás, egy héttel később viszont már kijelenthető, hogy nem történt semmi, félreértések hada vezetett oda, hogy felkorbácsolódtak a kedélyek.

Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Sergio Pérez a szaúdi verseny után még nagyon mérges volt a csapatára és márkatársára, aki elvette tőle a leggyorsabb kört az utolsó fordulóban. A mexikói úgy érezte, hogy neki mást kommunikált a csapata, mint a kétszeres világbajnoknak. Ezt a futam után a vezetők és maguk a rádióbeszélgetések is cáfolták, mostanra pedig már Pérez is úgy érzi, hogy csupán vihar volt a biliben az egész történet, ami ma már szóra sem érdemes.

Max Verstappent ettől függetlenül többen is megfedték túlzott „pontcentrikussága” miatt, ami kevésbé szimpatikussá tette őt a szurkolók körében. Még a Forma-1 korábbi bajnoka, Nico Rosberg is figyelmeztette, talán lehetne kicsit kedvesebb a csapatához.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

A történethez hozzá tartozik, hogy elképzelhető, hogy a Red Bull komoly versenyt fut az idővel. Vagyis, bár a szezonnak még csak az elején járunk, de a csapatnak és persze a versenyzőknek nagyon fontos ez a szakasz, hiszen a korábbi büntetésük miatt nehezebb helyzetbe kerülhetnek az évközi fejlesztési versenyben. Most tehát minden pont számít, és Max Verstappen és Sergio Pérez is emiatt is érezheti fontosabbnak akár egyetlen plusz pont megszerzését is. A végelszámolásnál fontos lehet.

Ezért is lesz még pluszban izgalmas az Ausztrál Nagydíj, ahol a Red Bull híresen rosszul teljesít, miközben van egy érdekes és inspiráló statisztika Fernando Alonso számára.

Azok a versenyzők, akik 100 dobogó felett járnak, a 101-en a dobogó legfelső fokán álltak. Vagyis az eddig „töretlen” statisztika szerint Alonsónak meg kellene nyernie az Ausztrál Nagydíjat.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Ha a Red Bull sebességét nézzük, akkor erre nem sok esély van, ha a „törékenységét”, akkor bizony már komolyabban lehet számolni a spanyol kétszeres világbajnok elsőségével. Egyébként mindösszesen egyszer, 2006-ban nyert ezen a helyszínen.

Jöjjön a fekete leves!

Vagyis a közvetítési időpontok. Talán évadnyitásnak jobb volt az Ausztrál Nagydíj, pláne azokban az időkben, amikor mozgásban szinte nem is láttunk Forma-1-es autót, míg az ki nem gurult az első szabadedzésen. Elég motiváló volt hajnalban kelni a és csodálni az új jövevényeket. Ez a varázs most kiesik, de talán ettől függetlenül is lesz motiváció felkelni a korai eseményekre.

Pénteken 3:25-kor kor indul a program az első Forma-1-es szabadedzéssel, de a hétvégetovábbi része sem lesz egyszerűbb a kezdési időpontokat tekintve. A nyitónapot kicsit megkurtíthatja az eső, amit péntekre és a korai szombati programok mellé jósolnak.

Ha nem lesz eső, és ahogy tavaly, Fernando Alonso nem jelenti be, hogy túl veszélyes, akkor a hétvégén új rekord születik, méghozzá a DRS rekord dőlhet meg, hiszen 4 darab is lesz belőle az előzetes szerint.

Hogy ez segít-e a kicsit lemaradásban küzdő Mercedesnek avagy a Ferrarinak, azt nem érdemes előre megjósolni. Mindkét csapat úgy érzi, és már érezte a teszteken is, hogy egy picit rossz irányba indultak el a fejlesztésekkel. Éppen ezért nem valószínű, hogy Charles Leclerc megismétli a tavalyi bravúrt. Akkor ugyanis mindent vitt, amit csak lehetett: pole, leggyorsabb kör és győzelem.

A statisztikák alapján érdekes hétvégénk lehet, akár egy olyan futamgyőztessel, akiről évek óta azt gondoltuk, hogy talán jobb lenne, ha már átadná a helyét a fiataloknak. Idén viszont egyelőre épp ő szolgáltatja a legtöbb izgalmat. De persze várhatunk egy újabb Red Bull házicsatát is, és érdekes lesz nézni a Mercedesen belüli küzdelmet is, ahol egyelőre Lewis Hamilton vezet, de ott is eléggé kiélezett a harc.

Az alábbi táblázatban megmutatjuk, melyik programot mikor közvetítjük – fontos: mindent az M4 Sporton láthatnak és mindent élőben közvetítünk!

Jó szurkolást!

További tartalmak