Musorujsag
Élő Eredmények

Hill „észrevehető változást” tapasztalt Stroll hozzáállásában

Hill „észrevehető változást” tapasztalt Stroll hozzáállásában

Sky Sports
A korábbi világbajnok, Damon Hill „észrevehető változást” tapasztalt Lance Stroll médiához való hozzáállásában; érzése szerint az eddig meglehetősen zárkózott kanadai sokkal elkötelezettebb, mint eddig bármikor.

Problémásan indult az Aston Martin kanadai pilótájának szezonja: Stroll néhány nappal a tesztszezon kezdete előtt biciklis balesetet szenvedett, ami miatt ki kellett hagynia a háromnapos felkészülést, és jó ideig az is kérdéses volt, részt vehet-e a Bahreini Nagydíjon. Végül megkapta a zöld jelzést, és bár messze nem volt száz százalékos, fontos pontokat szerzett.

Bahreini teljesítményét több rivális és szakember is dicsérte, csapattársa, Fernando Alonso pedig kijelentette, a hétvégén Stroll volt az ő hőse. Az 1996-os világbajnok, Damon Hill most nemcsak Stroll kitartását és akaraterejét dicsérte, hanem hozzáállását is.

Kiemelte, a kanadai korábban roppant zárkózott volt, idén viszont a média terén is elkötelezettebb, mint az előző években. Elhintette, ebben Alonso is segítségére lehetett. „Erősen érezhető, hogy kibújt a csigaházból, most szívesen részt vesz különböző dolgokban, szóval valami változott a hangulatával kapcsolatban a tél folyamán” – jegyezte meg.

„Talán a rugalmasságról van szó, ami az új autóval és Fernando érkezésével jött. Valószínűleg Fernando is adott neki egy-két tippet. Szaúd-Arábia után legalábbis nagyra értékelte őt. Valószínűleg még sosem volt része hasonlóban” – tette hozzá.

Lance Stroll és Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

A rutinos F1-es újságíró, Tom Clarkson is megjegyezte, változott Stroll hozzáállása, amihez érzése szerint annak is köze lehet, hogy télen a Netflix produkciós stábjával dolgozott a Drive to Survive egyik jövőbeli epizódján. „Szerintem Lance most sokkal megnyerőbb interjúalany, mint a múltban volt. Eddig volt egy olyan határozott érzésem, hogy neheztel a média munkatársaira. Idén viszont egyértelmű változást tapasztaltam” – fogalmazott.

„Kíváncsi vagyok, van-e ennek valami köze a Netflix kameráihoz, a tél folyamán ugyanis a filmesek elutaztak Kanadába és elég sok időt töltöttek vele. Azt mondták, nagyon élvezte, hogy velük dolgozhatott. Most, amikor beszélsz vele, mosolyog rád, és teljes válaszokat ad a kérdésekre. Egy kicsit olyan, mint Alonso, ő is szeretné, ha szeretnék. Már az örökségére is gondol, és ahelyett, hogy az árral szemben úszna, már úszik az árral is, miért ne tenné, ha így könnyebb a dolga?” – folytatta.

A Sky Sports munkatársa, Natalie Pinkham is érzi a változást, és úgy véli, Alonso pozitív hatással volt a fiatal csapattársra. „Fontos megjegyezni, hogy ők ketten pályafutásuk ellentétes szakaszában járnak. Lance többé már nem annyira fiatal, és igazából elképesztő belegondolni, hogy mennyire tapasztalt már” – kezdte.

„Én úgy érzem, Fernando a szárnyai alá veszi őt. Nagyon nem fenyegető módon. Nem arról van szó, hogy megérkezik és kijelenti, hogy ő lesz a csapat vezére. Inkább azt mondta, hogy bízik benne, átadhat némi tudást és tapasztalatot, amiből valami remélhetőleg a hasznára válik. Nem érzem, hogy ők ketten fenyegetve érzik magukat a csapattárs által. Egészen egyszerűen csak közösen fejlődnek és húzzák magukkal a csapatot is” – mutatott rá.

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak