Musorujsag
Élő Eredmények

„Mintha hiányozna egy tüdőm” – eltitkolta Verstappen, mennyire szenvedett Dzsiddában

„Mintha hiányozna egy tüdőm” – eltitkolta Verstappen, mennyire szenvedett Dzsiddában

Crash, The Race
Utólag beszélt csak Max Verstappen arról, mennyire rosszul volt valójában a Szaúd-arábiai Nagydíj előtti betegeskedése során, és ennek milyen hatása volt a teljesítményére.

Ezúttal nem maradt le Max Verstappen az FIA hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatójáról. Két hete le kellett mondania a szereplését, mivel csak késve indult útnak Szaúd-Arábiába egy korábbi betegsége miatt. Akkor a hivatalos közlemények csak annyit árultak el, hogy a hollandnak gyomorproblémái voltak korábban, de már rendbe jött. A hétvége során sem beszélt arról, hogy nehézségei lennének.

Helmut Marko tanácsadó a verseny után viszont elárulta, Verstappen betegsége komolyabb volt, mint amilyennek beállította, a címvédő pedig korántsem volt százszázalékos állapotban a nagydíjhétvégén, mi több, a Red Bullnál egy ideig még amiatt is aggódtak, egyáltalán szerepelni fog-e a szaúdi hétvégén.

Verstappen az Ausztrál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elismerte, valóban eltitkolta, hogy mennyire nem volt egyszerű a helyzete.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Sokáig én magam sem voltam hajlandó elhinni ezt. Odahaza igazán beteg voltam, sétálgatni is alig tudtam. Úgy éreztem, mintha hiányozna az egyik tüdőm! Aztán a hétvégére úgy érkeztem, hogy komolyan hittem, ennek már vége. Amikor beteg leszel, normál esetben két-három nap után már rendben vagy, mehetsz dolgozni.”

„De amikor az első szabadedzésen beültem az autóba, csak egyetlen gyorskört mentem, és úgy éreztem, kell  két kör, hogy rendbe jöjjek és normálisan kapjak levegőt.”

„Szóval határozottan kihatott rám a hétvégén, és ez nem tetszett. Ez volt az első olyan versenyem, amin fizikai szempontból korlátozottnak éreztem magam, és ez igazán frusztráló az autóban ülve” – fogalmazott a Red Bull-os.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Ezek után nem kis kihívás volt Verstappen számára, hogy az időmérős műszaki hibája után a 15. rajtkockából kellett előreverekednie magát a versenyen. Ráadásul egy olyan gyors és komoly koncentrációt igénylő pályán, mint a dzsiddai. Verstappen a futam után hazatért Monacóba, és csak a hét közepén indult Ausztráliába. Próbálta helyre tenni magát.

„Azóta próbáltam dolgozni ezen, javítani, és hiszem, hogy sokat is javultam. Szóval ezen a hétvégén már rendben leszek.”

„Dzsiddában egyszerűen minden összejött. Az egy elég kemény pálya, és ha nem érzed jól magad, igen keményen bánik veled” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Megjegyezte, a történtek után már kicsit sem bánja, hogy a Kínai Nagydíj kiesése miatt a mostani versenyhétvégét egy rendhagyó, háromhetes szünet fogja követni, ami eredetileg nem tetszett neki. „Nos, pár hete még azt mondtam volna, nem várom ezt. De most lesz három hetem, hogy visszanyerjem a normál erőnlétemet és újra teljes edzésmunkát végezhessek. Szóval most már klassznak gondolom. Normál esetben, ha jól érezném magam, jobban szeretnék versenyezni” – mondta a Red Bull-os.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak