Musorujsag
Élő Eredmények

Megszólalt Vettel az év eleji visszatérési „lehetősége” kapcsán

Megszólalt Vettel az év eleji visszatérési „lehetősége” kapcsán

Sky, Motorsport-Total
Sebastian Vettel megerősítette, sosem volt téma számára az idénynyitó előtt megsérült Lance Stroll helyettesítése és az F1-es visszatérés.

A bahreini téli teszt előtti héten szenvedett kerékpárbalesetet Lance Stroll. Csukló- és lábujjtörései miatt ki kellett hagynia az évet felvezető gyakorlást, és egy ideig az is kérdéses volt, képes lesz-e rajthoz állni a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon. Amikor még úgy tűnt, hogy talán nem, felmerült, az Aston Martin a tavaly visszavonult versenyzőjét, Sebastian Vettelt is visszahívhatja beugróként.

A bahreini teszt végén Mike Krack csapatfőnök tett rá utalást, hogy a télen is kapcsolatban álltak a négyszeres világbajnokkal, és nyitva hagyta a felkérésének lehetőségét – hogy aztán a következő napon az Aston Martin csapata bejelentse, amennyiben Stroll nem áll rajthoz, Felpie Drugovich ülne a helyére…

A héten Krack elismerte, valójában sosem kérdezték Vettelt arról, lenne-e kedve beugrani, és most a német Sky televíziónak maga a volt versenyző is tisztázta, fel sem merült a visszatérése.

„Akkor még csak otthon sem lettem volna. Akkoriban mozdultunk ki először az év elején, a busszal, együtt. És nagyon élveztük. Őszintén szólva nem is tudtam róla, hogy mi történik” – tette egyértelművé Vettel, hogy az F1 helyett a családi vakációzás foglalkoztatta.

„Amikor hallottam, hogy mi történt, először írtam Lance-nek, és gyógyulást kívántam neki. Nem is gondoltam arra, hogy ez talán ezt és azt jelenthetné. Aztán írtam egy üzenetet Mike-nak a telefonomon. Beszélgettünk egy kicsit, de ez sosem volt téma”

– mondta a beugrás lehetőségéről.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

Miközben volt csapata szárnyalni kezdett 2023-ban, azt gondolhatnánk, Vettelnek talán kedvére lenne kipróbálni az AMR23-ast. Azonban egyértelművé tette, továbbra sem bánja, hogy befejezte.

„Az utazást egyáltalán nem hiányolom. Természetesen egy kicsit bizseregsz, amikor másokat látsz vezetni. De én előzetesen nagyon sokat és nagyon hosszan elgondolkodtam, és meg is érett bennem ez a folyamat. És eddig valójában nagyon jól kezeltem ezt” – jelentette ki a négyszeres világbajnok.

Vettelt arról is kérdezték, mennyire követte eddig az F1-es versenyeket kívülállóként. Elárulta, némi vívódás után bekapcsolta a tévét a Bahreini Nagydíj idején. „Feltette a kérdést: kéne néznem? Akarom-e direkt nem nézni? Végül bekapcsoltam a versenyre. Nem ez volt az első verseny az életemben, amit így néztem.”

„Az ember nem változtathat ezen. Egy kicsit szokatlan volt, hogy úgy mondjam. De egészen szép, mert a tévét a verseny végével kikapcsolhattam, és egyből otthon lehettem, együtt a családdal. Végső soron ezért döntöttem így.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak