Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb motorcserék a Ferrari-csapatoknál

Újabb motorcserék a Ferrari-csapatoknál

FIA
A gyári csapat két héttel ezelőtti cseréi után Ausztráliában a partnercsapatok is új motort kaptak a Ferraritól.

Tévedett, aki azt gondolta, az év első versenyein még nem lesz téma a motorcsere az F1-es csapatoknál. Charles Leclerc Szaúd-Arábiában már meg is kapta az idei első rajtbüntetést egy motoregység cseréje miatt, miközben több versenyzőnél már a múlt hétvégén különböző komponenseket cseréltek.

Az Ausztrál Nagydíj is cserékkel indult, mégpedig a Ferrari-táborban. Az Alfa Romeo és a Haas autóiba is új motor került: Valtteri Bottas, Csou Kuan-jü, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg is elkezdte használni az idei második V6-osát.

Történik mindez azok után, hogy két hete Szaúd-Arábiában Charles Leclerc és Carlos Sainz autójába is bekerült a 2. motor.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

A Ferrarinál Bahreinben a vezérlőelektronikával adódott probléma, Leclerc ennek cseréje miatt kapta a büntetését Dzsiddában. A vörösök ennek ellenére a V6-os cseréjét is szükségesnek ítélték, a hivatalos indoklás szerint elővigyázatosságból. Frédéric Vasseur akkor azt mondta, azért vették ki az első motorokat az autókból, hogy azokat nyugodt körülmények között megvizsgálhassák a tesztpadon, mielőtt újra bevetnék őket.

Melbourne-ben pénteken 10 versenyző új kipufogót is kapott, valamennyien a második példányt a szezon során használható 8-ból. Emellett a Mercedes két versenyzője, George Russell és Lewis Hamilton új váltóegységeket kapott.

Büntetés sem a motorcserékért, sem a váltócserékért nem jár.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak