Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen után most Alonso miatt tört ki a 33-as láz…

Verstappen után most Alonso miatt tört ki a 33-as láz…

FIA
Hollandia után idén Spanyolországot tartja lázban a 33-as. A 33. győzelmére hajtó Fernando Alonso már gondolkodik, hogy elkérje-e Max Verstappen eredeti rajtszámát…

A Miamiban zajló tenisztornán az egyik meccse után a spanyolok ifjú csillaga, Carlos Alcaraz egy F1-es témájú üzenetet firkált a kamerára: „33 – hamarosan.” Fernando Alonsóra és az ő 33. győzelmére utalt ezzel, ami az Aston Martin erős év eleji formáját látva mostanság lázban tartja Spanyolországot. A kétszeres világbajnok 2013 óta 32 győzelemnél tart, ám idén minden korábbinál nagyobb esélye nyílhat az újabb sikerre.

Biztató jelek vannak. Alonso is talált ilyeneket. Például azt, hogy amikor legutóbb áprilisban rendezték az Ausztrál Nagydíjat, ő volt a verseny győztese. „Ez jó előjel. Nem tudtam erről. De azt tudtam, hogy a legutóbbi öt versenyző, aki eljutott a száz dobogóig, a 101. dobogóját győzelemmel szerezte meg. Sok itt a véletlen egybeesés!” – jegyezte meg a spanyol.

Fernando Alonso és Max Verstappen (Fotó: XPB)

Ami a 33-at illeti, a nem címvédőként teljesített éveiben ezzel a rajtszámmal versenyző Max Verstappen tett egy megjegyzést a csütörtöki melbourne-i sajtótájékoztatón jobbján ülő veteránnak: „Ez egy jó szám!”

Alonso erre azt felelte: „Meg fogom kérdezni tőle (Verstappentől), az egyest fogja-e használni, és jövőre kérni fogom a harminchármast!”

Az mostanság a hazájában is menő számnak számít. „Őrületes látni, hogy milyen nagy a lelkesedés a történések és a Forma–1 iránt, újra. Nagyon jó látni ezt. És remélhetőleg élvezték ezt a két dobogós helyezést is. Az egész ország. Barcelona pedig szerintem újra nagy dolog lesz idén” – mondta Alonso.

„Ami ezt a harminchármast illeti… nem tudom. Ez a sok minden, ami a közösségi médiában zajlik… Három éve ott volt az ’El Plan’, aztán a Küldetés, most meg a 33-as. Sok most a 33-as, és a sok futballcsapat, de most már a teniszben is ezzel a 33-assal jönnek. Remélem, hogy sikerül elérnem a győzelmek számában, és akkor rámegyek a harmincnegyedikre!”

Fernando Alonso és Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Verstappent megkérdezték, ha összejön ellenfelének a 33., ad-e neki a saját márkás termékeiből. „Mindig van a készleten, ne aggódj” – felelte. „Sok narancsszínű pólót látni a lelátókon, szóval biztosan van pár” – tette hozzá Alonso.

Verstappen egyébként úgy véli, a mezőny másik kétszeres világbajnokának már rég nem a 33-asénál kéne tartania. „Fernandónak szerintem sokkal több versenyt kellett volna nyernie ennél. Sokkal többet érdemelne. Szóval örülnék, ha láthatnám a harminchármas számot. De közben azt is szeretném, ha több lenne neki. Meglátjuk a következő versenyeken” – mondta a Red Bull-os.

További tartalmak