Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso szerint hamarosan győzelemre esélyes lesz a magát lesajnáló Mercedes

Alonso szerint hamarosan győzelemre esélyes lesz a magát lesajnáló Mercedes

Servus TV, Autosport, Sky Sport
Jobbak, mint hirdetik – véli Fernando Alonso a Mercedesről. A tőlük elszenvedett melbourne-i időmérős vereség után a csillagosok felzárkózására számít a spanyol.

George Russell csütörtökön még azt mondta, érdemes lesz ezen a hétvégén odafigyelni az Aston Martinra, mert az Ausztrál Nagydíj helyszíne különösen fekszik az autójuknak. Az AMR23-as eddig elsősorban a gyors kanyarokban jeleskedett, és abból sok van Melbourne-ben.

Meglepetést ehhez képest nem a zöldek okoztak, hanem Russellék, akik a 2-3. rajtkockát szerezték meg Fernando Alonso előtt.

Az ezzel 4. helyre szorult spanyolt nem lepte meg a fekete autóktól elszenvedett vereség. „Nem. Dzsiddában egy tizeden belül voltak hozzánk képest vasárnap, és Lewis tegnap második volt az első szabadedzésen. A nyilatkozataikat hallgatva nyilván úgy tűnik, hogy az autójuk még a Q3-ba sem fér be, de nem hinném, hogy ilyen rossz.”

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Nincs a Red Bull szintjén, de senki sincs a Red Bull szintjén. Viszont egyre jobbak lesznek, és hamarosan esélyessé válnak a győzelmekre.”

„Tavaly is megcsinálták. Versenyt nyertek a nagyon rossz kezdés után, szóval idén szerintem meg fogják mutatni, milyen potenciál rejlik bennük” – mondta a kétszeres világbajnok az írott sajtónak.

Az osztrák Servus TV-nek eközben mosolyogva jegyezte meg: „A Mercedes a jelek szerint eddig altatott.”

A motorjukat szolgáltató márka formája Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke szerint sem váratlan. „Sosem tudhatja az ember, mit csinál a Mercedes a harmadik szabadedzésen. Dzsiddában is nagyon erősek voltak már. Bahreinben elénk kvalifikálták magukat. A különbség kicsi, szóval nincs okunk csalódottnak lenni” – mondta a luxemburgi a német Sky Sportnak.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso megjegyezte, ha már előtte vannak a Mercedesek, nem bánná, ha segítenének egyben tartani az élmezőnyt. „Meglátjuk, hogy a Mercedesnek sikerül-e jól rajtolnia, és feltartania valahogy Maxot. Ha nem, akkor unalmas versenye lesz” – jósolta.

A kérdésre, lát-e esélyt az idei harmadik dobogójára, Alonso elmondta, nem helyezi ilyen magasra a lécet. „Túl sok az ismeretlen a verseny kapcsán. Nem mentünk hosszú etapokat pénteken. Rugalmasnak kell lenni a stratégiával, ki kell maradni a bajból, hiszen más kategóriákban láttuk, három-négy biztonsági autós fázis is volt. Melbourne-ben mindig történik valami, szóval összeszedettnek kell maradni. Negyedik vagy ötödik hely? Én örömmel elfogadom” – mondta a mezőny korelnöke.

Borítókép: Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: MTI/EPA/Simon Baker)

További tartalmak