Musorujsag
Élő Eredmények

Masi: „Mindig hittem a nyitott ajtó módszerében”

Masi: „Mindig hittem a nyitott ajtó módszerében”

News Corp Australia, Autosport
Az FIA tavaly kirúgott versenyigazgatója jelezte, nyitva áll az ajtaja a Mercedes előtt. A jelek szerint hiába.

Az ausztrál Supercars-sorozatnál betöltött új tisztségének köszönhetően újra jelen van a Forma–1-es paddockban Michael Masi. A 2021-es botrányos Abu-dzabi Nagydíjon hozott döntései után kirúgott volt versenyigazgató most először tűnt fel az F1-es közegben 2021 decembere óta.

Az ausztrál ezzel először tartózkodik egy helyen a két évvel ezelőtti szezonzárón rövidebbet húzó Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel. Felmerült, ez remek alkalom a közeledésre és a történtek tisztázására. Masi a News Corp Australiának egyértelművé tette, ez nem rajta áll.

„Az ő döntésük. Mindig hittem a nyitott ajtó módszerében, attól a pillanattól kezdve, hogy beléptem ebbe az F1-es paddockba. Ez továbbra is így lesz”

– fogalmazott.

Michael Masi (Fotó: Moy / XPB Images)

Toto Wolff csapatfőnök, aki korábban kijelentette, soha többé nem kíván beszélni Masival, egyértelművé tette, nem ez az az ajtó, amin be akar sétálni. „Nem. Ez valami a múltból. Egy nagyon kellemetlen időszakból” – zárta rövidre a témát.

Masi elmondta, örül annak, hogy újra találkozhatott a régi barátaival, beleértve a korábbi FIA-s csapatával is. Hozzátette, nem volt benne félelem az F1-es visszatérés kapcsán. „Nem, fantasztikus volt. Elképesztő módon fogadott mindenki, akivel találkoztam. Olyan, mint visszatérni egy rég elvesztett családhoz, és ez nagyszerű” – mondta.

Borítókép: Toto Wolff és Michael Masi (Fotó: XPB)

További tartalmak