Musorujsag
Élő Eredmények

Mégis több van a Mercedes „kukába való” autójában?

Mégis több van a Mercedes „kukába való” autójában?

Autosport, F1
Már az első versenyük előtt a szemébe valónak minősítették az aktuális autójukat, majd elkezdtek dolgozni a módosított változatán. A Mercedes most mégis a temetett koncepcióval közelített a Red Bullra. Hogyan tovább?

Rég örült ennyire a Mercedes egy időmérős második-harmadik helynek. Már csak azért is, mert rég voltak képesek ilyen helyezésekért harcolni. Ausztráliában George Russell és Lewis Hamilton a csapatát és önmagát is meglepte azzal, hogy Max Verstappen első számú üldözőivé léptek elő, és „csak” 0,3 másodperc körüli hátránnyal kaptak ki a címvédőtől.

Örömében mindkét versenyző elkezdte emlegetni, hogy versenyen majd megpróbálják szorongatni Verstappent, jóllehet maguk is elismerték, ez nem lenne teljesen reális elvárás a fölényben lévő Red Bull ellen.

Az eredményük mindenesetre jelezte, mégsem annyira gyenge ez a W14-es, mint amilyennek az első két hétvégén mondták. Talán túl korán döntöttek a bahreini verseny előtt bejelentett koncepcióváltás mellett? Toto Wolff csapatfőnök szerint az lenne a legnagyobb hiba, ha a mostani eredmények elbizonytalanítanák őket a hosszú távú terveik kapcsán.

George Russell (Fotó: Mercedes

„Óvatosnak kell lennünk, nem szabad a mániákusság és a depresszió között csaponganunk, racionálisan kell gondolkodnunk. Ma azt láttuk, hogy komoly potenciál vár kiaknázásra az autóban, ez világos. Hosszú távon helyes döntéseket kell hoznunk, és a lényeg, hogy a lehető legjobb csomaggal versenyezzünk. Akár keskeny a kocsitest, akár széles, lényegtelen. Csak több leszorítóerő kell az autó működési tartományában” – jelentette ki.

Hozzátette, a korábban beazonosított problémákat a mostani időmérő még nem oldotta meg.

„Pontosan ezeket a csapongásokat kell kerülnünk. Amikor egy ilyen jó időmérőt futunk, mint a mai, és a nagy lelkesedésben azt mondhatjuk: rendben, amiről azt gondoltuk, rossz, most mégis fejlesszük tovább. Aztán utána jön egy rossz eredmény, és megint az ellenkezőjét gondolod.”

„Nem voltak dogmáink soha annak kapcsán, hogyan kell kinéznie az autónknak, és pontosan tudjuk, mi a hibás. Tudjuk azt is, hogy vannak bizonyos jó tulajdonságai is az autónak, főleg ha mindent jól csinálunk a hétvége során, és a maximumot tudjuk kihozni belőle. Ez látható.”

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes

Az, hogy a versenyzői az első helyet vették a szájukra, Wolff szerint nem probléma. „Pillanatnyilag nem a futamgyőzelemért versenyzünk, vagy legalábbis nem vagyunk képesek a győzelemért versenyezni, sem a bajnokságért. Lépésről lépésre kell haladni. De nagyszerű, hogy a versenyzőink ennyire motiváltak, és függetlenül attól, mire képes az autójuk, azt mondják, hogy a pole is benne volt. Ez a helyes hozzáállás” – mondta az osztrák.

 

Újraértékelt kilátások?

Hamiltont és Russellt az időmérő után arról kérdezték, a mostani eredmény mennyiben írja át a szezonnal kapcsolatos eddigi várakozásaikat. Korábban már szinte leírták a bajnoki esélyeiket, és azt mondták, talán csak az év második felére válhatnak győztessé.

„Nem változtat, de ez mindenkinek lökést ad a csapatnál, egy kis reményt, ami arra sarkall mindenkit, hogy nyomjuk tovább” – mondta Hamilton.

„Tudjuk, hogy ha csak egy kicsivel is javítani tudunk a teljesítményen, fel tudunk zárkózni. Még így is lesznek helyek, ahol nagyobb lesz a különbség a mostaninál, de ha következetesek maradunk, és jó lesz a megbízhatóságunk, akkor nyomást gyakorolhatunk, begyűjthetjük a pontokat, és amikor majd megfelelő lesz az autó, talán elkezdhetünk vele a győzelmekért harcolni. Az hihetetlen lenne.”

Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: MTI/EPA/Simon Baker)

Russell Bahreinben azt mondta, a Red Bull az összes idei versenyt megnyerheti, akkora a fölénye. „Egy olyan nehéz időmérő után, mint a bahreini, mondasz dolgokat a pillanat hevében. Még mindig úgy gondolom, hogy a Red Bull külön szintet képvisel” – mondta e megjegyzése kapcsán. „Mi mindent kihoztunk belőle Lewisszal, míg Maxot hallgatva úgy fest, bennük még maradt. És azt mondjuk, a három tized kicsi, mert normál esetben egy másodpercre vannak. Most hárommal vannak előttünk. Még ez is sok az F1-ben.”

„Nem fogjuk feladni, továbbra is nyomni fogjuk. Amikor megérkeznek az autóra a fejlesztések, akkor újraértékelhetjük a helyzetet. Akkor fogjuk csak tudni igazán, hogy úgy működnek-e, ahogy vártuk, és harcba szállhatunk-e velük” – intett türelemre Russell is.

Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes

További tartalmak