Musorujsag
Élő Eredmények

Norris önkritikus: Túl keményen nyomtam…

Norris önkritikus: Túl keményen nyomtam…

F1
Önkritikusan nyilatkozott a McLaren versenyzője, Lando Norris miután az Ausztrál Nagydíj időmérőjén a Q2-ben búcsúzott egy kicsúszást követően. A brit elismerte, egészen egyszerűen túl keményen próbálkozott…

Az előző évek egyik legstabilabb időmérős versenyzője, Lando Norris, aki sorra szállította a Q3-as szerepléseket, az előző két kvalifikáción két hibát is vétett: Szaúd-Arábiában „falazott” és már az első etapban búcsúzott, a mai ausztrál időmérőn pedig először kicsúszott a hármas kanyarnál, majd gumicseréje után már nem tudta üzemi hőfokra melegíteni a gumikat.

Így végül csak a tizenharmadik rajthelyet tudta megszerezni, amivel a McLaren döcögős szezonkezdése ellenére sem volt megelégedve. Nyilatkozatában viszont nem kertelt és elsősorban magát hibáztatta a történtek miatt.

Egész egyszerűen kijelentette, túl keményen próbálkozott a Q2-ben. „Túl keményen nyomtam” – ismerte el. „Csodálatos kört kellett volna összeraknom, hogy bekerüljek a Q3-ba, szóval, azt hiszem erre törekedtem, és egy kicsit túl messzire mentem, átléptem a határon. Nehéz volt. Azt hittem, egy kicsit jobban teljesítünk majd, mint ahogy végül az időmérő sikerült.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„És egy kicsit jobban is szerepelhettünk volna, de nem vezettem olyan jól, mint kellett volna, hogy őszinte legyek. Most egy kicsit csalódtam magamban, de ez van” – tette hozzá kissé kiábrándultan, majd a hibák okairól is beszélt.

Ez a téma akkor merült fel, mikor megkérdezték, azért erőlteti-e túl néha a gyors köröket, mert csapata a vártnál gyengébben teljesít, vagy azért, mert a korábbi hibát próbálta kissé görcsösen javítani. „Ezek keveréke. A hibák, amiket elkövettem, mind különböző kanyarokban voltak. Amint megpróbáltam jobban nyomni az egyikben, ott hibáztam” – mondta.

„A kör további része aztán jó volt. A következőben aztán ez megváltozott, szóval úgy érzem, egyszerűen nem állt össze a dolog. Most úgy vagyok vele, hogy inkább 95 százalékon kell mennem, mintsem 100-on. Amit a határokat feszegetem, át is lépek rajtuk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak