Musorujsag
Élő Eredmények

„Rámegy a győzelemre” Russell és Hamilton, csak azt nem tudja, hogyan…

„Rámegy a győzelemre” Russell és Hamilton, csak azt nem tudja, hogyan…

F1, Sky Sports
A győzelmet venné célba George Russell és Lewis Hamilton is a Mercedes vártnál erősebb ausztráliai időmérő edzése után. Csak azt nem tudják, hogyan csinálják…

Az eredmény és a különbség is meglepte a Mercedest. Az Ausztrál Nagydíj időmérő edzését George Russell a második, Lewis Hamilton a harmadik helyezéssel zárta, egyikük 0,236, másikuk 0,372 másodperccel maradt le a pole pozíciós Max Verstappentől. Az első két hétvége után nem ezt várták maguktól.

„Ez igazán váratlan volt! Az autó életre kelt, a gumik a megfelelő tartományban voltak, a csapat pedig elképesztő munkát végzett, hiszen úgy hoztunk ki többet az autóból, hogy semmilyen fejlesztésünk nincs Bahrein óta. Igazán elégedett voltam az autó viselkedésével, és mindent ki tudtam hozni az időmérő edzésből” – mondta büszkén a csapattársát idén háromból három legyőző Russell.

A nagy lelkesedésükben merész kijelentések is elhangzottak a Mercedes-táborban. Russell először megjegyezte: „A határon voltam. Egy kicsit csalódott voltam, hogy nem lett meg a pole.”

Aztán azt is mondta:

„A győzelemre kell törekednünk. Max rendkívül gyors lesz, ez nem titok, de nehéz előzni ezen a pályán, szóval a rajt és az első kör meghatározó lesz.”

A leintés utáni interjú során Hamilton is kijelentette: „Rámegyek az első helyre!”

George Russell, Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

És az F1-es debütálására visszatekintve, amikor a rajtnál pozíciókat javított, hozzátette: „Arról álmodom, hogy olyan lesz, mint 2007-ben az első kanyarban. Az elképesztő lenne. Remélem, megdolgoztathatjuk őket a pénzükért.”

Hogy mennyire hisznek ebben, az már más kérdés. Russell elismerte, nem érzi úgy, hogy bármilyen fegyverük is lenne a Red Bull és Max Verstappen ellen.

„Fogalmam sincs, hogy őszinte legyek. Úgy beszélünk erről az időmérő edzésről, mintha nagyon közel lennénk Maxhoz, de még így is közel három tized a különbség. Szóval nagy kihívás lesz, mert a versenyen jobb lesz a tempója, mint talán a mostani időmérőn volt, és amikor az időmérőn fél másodperc a különbség, a versenyen egy jó napon hét-nyolc tized. Szóval reálisan nézve nem számít, mit teszünk, ők lesznek fölényben.”

„Nem látom akadályát, hogy a második és harmadik helyért harcoljunk. Ebből a pozícióból rajtolva ennek kell lennie a minimumnak. Ha sikerülne Max elé kerülnünk az első kanyarban, talán fel tudjuk őt tartani, de olyan jó a tempójuk, hogy azt csinálnak, amit akarnak. És ha az élen lesz az első kanyarban, akkor semmit sem tehetünk” – értékelte realistábban a helyzetüket.

George Russell (Fotó: XPB)

Azt azért hozzátette: „Ha megnyílik a lehetőség, mi megragadjuk.”

Főnöke, Toto Wolff szintén a dobogót tartja a reális céljuknak. Ez lenne az idei első nekik. „Jó a második és harmadik helyekről rajtolni. Elég rég volt már, hogy nem állt előttünk senki, mert a második helyen voltunk. Próbáljuk a legjobbat kihozni belőle. Verstappen külön ligát képvisel, de talán mögé sorolhatunk. Szükségünk van egy kis örömre, és most legalább a szombat megadta ezt nekünk” – mondta elégedetten Wolff.

Borítókép: George Russell és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak