Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen: Nem COVID volt

Verstappen: Nem COVID volt

Motorsport-Total
Max Verstappen tisztázta, nem a koronavírus döntötte le a lábáról A szaúdi hétvége előtt.

Komoly vírusos betegséggel küzdött Max Verstappen a Szaúd-arábiai Nagydíj előtti napokban, melyről csak utólag ismerte el, hogy komoly hatással volt az év második nagydíjhétvégéjén nyújtott teljesítményére. A melbourne-i csütörtöki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a betegeskedése idején még sétálni is nehezére esett, a pénteki első köre után pedig alig kapott levegőt.

Felmerült, hogy talán a hasonló tüneteket produkáló koronavírus lehetett a háttérben, ami korábban több versenyzőt is futamok kihagyására kényszerített, ám Verstappen tisztázta, nem erről volt szó.

„Ez egy vírus volt. Nehéz megmondani, pontosan mi, de nem COVID. A COVID-ot ki lehet mutatni a vérben” – mondta a Red Bull versenyzője.

Max Verstappen (Fotó: Formula1/Twitter)

A vírus volt annyira erős, hogy ledöntse őt a lábáról. „Nagyon agresszív vírus volt. Még sosem volt ilyenem. Korábban is voltam már beteg, lázas, de ezúttal extrémebb volt, mint gondoltam.”

„A lépcsőzésnél úgy éreztem, mintha hiányozna az egyik tüdőlebenyem. És egy olyan pályán, mint a dzsiddai, különös terhelést kap a tested. Ha fitt vagyok, nem jelent számomra gondot, de nem úgy éreztem magam, ahogy kellett volna.”

Hogy Verstappennek nehézségei vannak, arról Helmut Marko tanácsadó már Szaúd-Arábiában nyilatkozott. Arról is beszélt, hogy a Q2-es búcsúját hozó időmérő után az állapota miatt ment haza korán, és nem dühében hagyta ki a csapatmegbeszélést.

A gyengélkedés a csapattárs Sergio Pérez szerint nem érződött Verstappenen apályán. „Olyan volt, amilyen. Max a mentálisan nagyon erős versenyzők közé tartozik. Nem számít, milyen állapotban van, mindig száz százalékot nyújt. Én igazán nyomtam, néha a határon voltam. Ennél többet nem tudtam volna nyújtani” – mondta a győzelme kapcsán.

Max Verstappen és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Verstappen állítja, Ausztráliában már nincsenek problémái. „Azt mondják, két hétig a vírus a rendszerben van. Már elmúlt. Edzeni is tudtam. Remélem, hogy ezen a hétvégén minden a megszokott lesz.

A múltkori verseny kapcsán elmondta: „Leginkább a verseny végén éreztem a hatását. Normál esetben nem merülök ki ilyen gyorsan, de Szaúd-Arábiában így volt. Nem éreztem magam fittnek. A pályafutásom során ez volt az első alkalom.”

Az erőnléti visszaesést a Baku előtti három hétben ellensúlyozná. „Normál módon edzhetek. Ez az elmúlt hetekben nem volt lehetséges. Már csak a sok utazás miatt sem. És nem is voltam egészséges. De a szaúdi verseny utáni héten már sokkal jobban éreztem magam” – mondta a címvédő.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak