Musorujsag
Élő Eredmények

Büntetés Péreznél és Bottasnak – csak 18 autó a rajtrácson

Büntetés Péreznél és Bottasnak – csak 18 autó a rajtrácson

FIA
Két versenyzővel kevesebb fog felsorakozni az Ausztrál Nagydíj rajtrácsára: Sergio Pérez és Valtteri Bottas autóján is változtattak az időmérő edzés után.

Pocsékul sikerült a szombatja Sergio Péreznek Melbourne-ben. Az időmérő edzést már a Q1-ben, mért kör nélkül feladta egy kicsúszás miatt, melynek hátterében egy motorvezérléssel kapcsolatos vezethetőségi probléma állt.

A Red Bull a verseny napjára több változtatást is végrehajtott a mexikói autóján, amiért büntetések jártak.

Pérez megkapta az idei harmadik energiatároló és vezérlőelektronikai egységét. Ezekért 15 rajthely jár. Letöltenie a gyakorlatban viszont nem kell ezt, hiszen a Red Bull az autója beállításain (a felfüggesztésén) is változtatott, így a parc fermé-szabály megszegése miatt a boxutcából fog nekivágni a versenynek.

A motoregységek cseréje Péreznél vélhetően taktikai megfontolásból jött, hiszen már az első hétvégéken a büntetés kapujába került, és most nem veszít semmit a büntetéssel.

„Szeretnék visszatérni a tegnapi után. Kemény délután lesz, de mint mindig, most is mindent bele fogunk adni. Igyekszünk mindent megoldani mára, mert fontos visszanyerni az önbizalmat ahhoz, hogy nyomni tudjam” – mondta a szaúd-arábiai futam győztese a versenyzőparádén.

Sergio Pérez (Fotó: MTI/EPA/James Ross)

Pérez nem egyedül fog ácsorogni a boxutca kijáratánál a lámpák kialvásakor. Az időmérő edzésen az utolsó előtti helyen záró Valtteri Bottas fog előtte állni, akinek szintén a felfüggesztésén módosított az Alfa Romeo, megszegve ezzel a parc fermé-szabályokat. Az FIA a finnt is boxutcai rajtra kötelezte.

„Ez jó lesz! Komoly támogatást kapok, és remélem, szerzek pár pontot” – mondta a márnahajával és helybéli barátnőjével tiszteletbeli ausztrálnak fogadott Bottas a versenyzőparádén.

Az Ausztrál Nagydíj hivatalos rajtsorrendje itt tekinthető meg.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak