Musorujsag
Élő Eredmények

Ausztrál Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

Ausztrál Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

MTI
A nemzetközi sajtó elsősorban a káoszt emeli ki a vasárnapi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjról írt beszámolókban a verseny másnapján. A futamot háromszor félbe kellett szakítani piros zászlóval, végül a címvédő Max Verstappen a biztonsági autó mögött célba érve végzett elsőként.

Nagy-Britannia:

The Sun: „Max Verstappen egy kaotikus és ellentmondásos versenyt nyert meg Ausztráliában. A futam felveti a kérdést, hogy az FIA képes-e ellátni a versenybírói feladatokat a Forma-1-ben.”

Daily Mail: „Balesetek, repülő kerekek, veszély, zűrzavar, feszültség – mindez együtt a Forma-1, amely képes ezt produkálni akkor, amikor szükség van rá és amikor a legkevésbé számítunk rá. Mondjuk egy olyan szezonban, amelyet egyoldalúan ural a Red Bull.”

The Guardian: „A tűzijátéktól a bohózatig: az Ausztrál Nagydíj nagyon izgalmasan kezdődött, aztán csúnya bukás lett a vége. Elkerülhetetlen volt, hogy Max Verstappen nyerjen a Red Bull-lal, de csak a káosz és zavar után, amelyet jól tálalt a Forma-1. A labirintusszerű szabályrendszer ismét rányomta a bélyegét a versenyre.”

Kevin Magnussen balesete (Fotó: XPB)

Spanyolország:

Marca: „Lewis Hamilton nagyszerű teljesítménnyel visszatért a dobogóra, miközben Fernando Alonso és Carlos Sainz harca az asztúriai (Alonso) lehetséges drámájából a madridi (Sainz) nagy pofonjává vált.”

Mundo Deportivo: „Max Verstappen elsőként haladt át a célvonalon az Ausztrál Nagydíjon. Korábban néhány centin múlt, hogy eljátssza ezt a diadalt, de végül bajnokhoz méltó hidegvérűséggel nyert.”

Olaszország:

Gazzetta dello Sport: „Ausztrál GP, micsoda káosz! Abszurd közjátékok és három újraindítás.”

Tuttosport: „Őrült futam, de a végén Verstappen nyert.”

Káosz a harmadik rajt után (Fotó: XPB)

Franciaország:

L’Équipe: „Az őrült futamot, amelyet háromszor is félbe kellett szakítani, csak Max Verstappen, Lewis Hamilton és Fernando Alonso élte túl. Vagyis: a tapasztalat mindennél többet ért.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: „Ez a verseny még sokáig beszédtémát fog szolgáltatni. Néhány pilóta erősen rázta a fejét, amikor közvetlenül a vége előtt ismét piros zászlót mutattak fel.”

Svájc:

Blick: „Az őrület a végén ért a tetőfokára az Ausztrál GP-n: a versenybíróság három körrel a vége előtt kétszer is félbeszakította a versenyt. Aztán Verstappen a biztonsági autó mögött gurult be elsőként a célba.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak