Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Nem szerencsés voltam, nem volt balszerencsém!

Norris: Nem szerencsés voltam, nem volt balszerencsém!

F1
Két döcögős és peches hétvége után Lando Norris megszerezte idei első pontjait Melbourne-be, a leintés után pedig jókedvűen megjegyezte, ez nem annak köszönhető, hogy ezúttal szerencsések voltak, hanem annak, hogy a balszerencse elkerülte őket.

A McLaren versenyzője Bahreinben és Szaúd-Arábiában is tizenhetedikként ért célba: a szezonnyitón egy műszaki hiba nehezítette meg a dolgát, ami miatt több alkalommal is ki kellett állnia a boxba, két héttel később pedig egy törmelék tette tönkre a versenyét, ami a sors furcsa fintoraként a csapattárs, Oscar Piastri autójáról szakadt le.

Az időmérő Ausztráliában sem sikerült túl jól Norris számára: a Q2-ben búcsúzott, ezt követően pedig igencsak önkritikusan arról beszélt, túlvállalta magát és a gumikat sem tudta megfelelően felmelegíteni. Megjegyezte azonban, hogy a futamon odaérhetnek a pontzónába.

Vasárnap valóban fordult a kocka! Norris hamar beverekedte magát a pontzónába, miután végig jó tempót diktált és több előzést is bemutatott. A futam végén aztán a szerencse is mellé állt kimaradt a harmadik rajtot követő káoszból, amivel további értékes pozíciókat nyert. A történtekkel kapcsolatban arról beszélt, ő ezt nem szerencseként élte meg.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Nem arról van szó, hogy a szerencse a pártunkra állt, hanem arról, hogy a balszerencse nem. Haver, nem szerencsés voltam, hanem nem voltam balszerencsés” – jegyezte meg nevetve, amikor az F1 hivatalos oldalának riportere megemlítette, Melbourne-ben egy kis mázlija is volt.

„Ez volt eddig a legjobb hétvégénk. Az első körtől kezdve jó volt a tempónk a riválisokhoz, az Alpha Taurihoz és a Haashoz képest. A Haas egy kicsit közelebb van, de sikerült tempót nyerni, versenyezhettünk, támadhattunk, voltak események. Jó nap volt ez, megvan a hatodik helyezés és Oscar (Piastri) is pontot szerzett” – értékelt.

„Kimaradtunk a zűrös helyzetekből, most ez volt a legnagyobb kihívás. Nagyon boldog vagyok, hogy a csapat jó munkát végzett. Megérdemeltük ezt az eredményt” – folytatta, majd jelezte, továbbra is bízik benne, hogy a folytatás és a bakui fejlesztések előrelépést hoznak.

„Eddig egy kicsit pechesek voltunk, most viszont jobban kijött a lépés. Olyan eredményt értünk el, amilyet érdemlünk. Jönnek a fejlesztések, de nem szabad túlságosan izgatottá válni miattuk. A csapat nagyon keményen dolgozik, hogy minden készen álljon Bakura, és nagyon remélem, hogy előre tudunk majd lépni. Köszönettel tartozom a csapatnak a most elvégzett kemény munkáért is, az ilyen napok megmutatják, hogy összetartunk” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak