Musorujsag
Élő Eredmények

Jogi lépéseket tervez Michael Schumacher családja a német álinterjú miatt

Jogi lépéseket tervez Michael Schumacher családja a német álinterjú miatt

Sky Sports, Reuters
Perre számíthat az a német magazin, amely Michael Schumacher tíz év óta első interjújaként próbált eladni egy mesterséges intelligencia segítségével készült „beszélgetést”.

Nagy botrányt kavart, és a jelek szerint nem is marad következmények nélkül, hogy egy német bulvárlap, a Die Aktuelle friss számában egy „exkluzívnak” hirdetett Michael Schumacher-interjút közölt, aminél a kérdésekre valójában egy mesterséges intelligencián alapuló beszélgető robot adta a válaszokat. A kérdéses interjú és az, ahogy a lap eladja, nemcsak megtévesztő, de etikai szempontból is erősen problémás.

Olyannyira, hogy a 2013 decemberében súlyos fejsérülést szenvedett hétszeres világbajnok családja jelezte, jogi lépéseket fog tenni a kérdéses lap ellen. Ezt a család szóvivője a Reutersnek és az ESPN-nek is megerősítette.

A Schumacher családnak nem ez lesz az első hasonló bírósági ügye médiumok ellen. Korábban több pert is nyertek, és már az Aktuelle című lappal is gyűlt meg a bajuk megtévesztő címek, címlapok kapcsán.

Corinna Schumacher (Fotó: XPB)

A versenyzőlegenda magánszféráját családja a baleset óta szigorúan őrzi, nem adnak ki semmilyen információt az állapotáról. Corinna Schumacher a férjéről készült 2021-es Schumacher című dokumentumfilmben annyit mondott a helyzetükről: „Michael itt van. Másképp, de itt, és erőt ad nekünk, tapasztalom. Együtt vagyunk. Együtt élünk otthon. Végezzük a terápiát. Mindent megteszünk, amit lehet, hogy jobb legyen Michaelnek, és gondoskodunk a kényelméről. Éreztetjük vele, hogy egy család vagyunk, hogy megvan a kötelék. Bármibe is kerül, mindent meg fogok tenni, amit tudok. Mind meg fogunk.”

„Próbáljuk családként folytatni, ahogyan Michael szerette és még mindig szeretné. És éljük az életünket. A magánélet magánélet, mindig ezt mondta. Nagyon fontos számomra, hogy továbbra is élhesse a magánéletét, amennyire lehetséges. Michael mindig védett bennünket, és most mi védjük Michaelt.”

Borítókép: Michael Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak