Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher óta először: F1-es autót vezethet Ricciardo a Nordschleifén!

Schumacher óta először: F1-es autót vezethet Ricciardo a Nordschleifén!

Red Bull, Auto Motor und Sport
Tíz év óta először száguld Forma–1-es autó a híres Nordschleifén. Daniel Ricciardo viszi pályára a Red Bullt.

Bár már évtizedek óta nem versenyzett a Forma–1 a Nürburgring eredeti, bő 20 kilométeres vonalvezetésén, a Nordschleife nevének kiejtése a mai napig borzongást eredményez a versenyzők körében. Daniel Ricciardo idén megtapasztalhatja, milyen a „Zöld Pokol”, ráadásul egy Forma–1-es autó volánja mögött.

A Red Bull egy 12 órás verseny keretében szervez bemutatót a német pályán harmadik számú versenyzőjével, aki szeptember 9-én viheti pályára a csapat egyik korábbi versenygépét.

Michael Schumacher a Nordschleifén
(Trienitz / XPB Images)

A 20,8 kilométeres és 73 kanyarból álló pályán F1-es gép legutóbb 10 éve száguldott. 2013-ban Michael Schumacher vitte körbe rajta a 2011-es Mercedes W02-es autóját, az ottani 24 órás verseny hétvégéjén. Előtte 2007-ben Nick Heidfeld száguldott a Nordschleifén a BMW autójával.

A hírek szerint szeptemberben nem Ricciardo lesz az egyetlen F1-es versenyző a pályán, ám azt egyelőre nem jelentették be, kik és milyen autókkal fognak még bemutatózni. A Red Bull igazi motorsportnapot ígér, más kategória autóival, így többek között NASCAR-os és drift gépekkel.

Az ausztrál harmadik számú versenyzőként idén részben a Red Bull PR-eseményeinek résztvevője, már F1-es autót is vezetett, az Ausztrál Nagydíj felvezetéséhez készített „útifilm” keretében hazája különböző tájain száguldott az RB7-es autóval.

Borítókép: Michael Schumacher és Daniel Ricciardo (Fotó: Xpb.cc)

További tartalmak