Musorujsag
Élő Eredmények

„Katasztrófa volt” egy bennfentes szerint Ricciardo első Red Bull-os szimulátorozása

„Katasztrófa volt” egy bennfentes szerint Ricciardo első Red Bull-os szimulátorozása

The Race
„Elfelejtett” vezetni Daniel Ricciardo a mclarenes két szezonja alatt? Egy csapattag szerint sokkolóan gyenge volt a Red Bull-lal teljesített első szimulátoros tesztje a visszatérése után.

Máig rejtély a McLaren számára, hogy nem volt képes két szezonon át boldogulni az autójukkal egy többszörös futamgyőztes versenyző, akit egykor a mezőny egyik legjobbjaként tartottak számon, egy napon emlegetve Lewis Hamiltonnal vagy Max Verstappennel. Daniel Ricciardo wokingi két éve igazi rémálom volt, még a dicsőséges 2021-es monzai győzelemmel együtt is. És úgy is ért véget: szégyenszemre egy újonc honfitársára cserélte őt a csapat, miután belátta, ez közöttük sosem fog működni.

Ricciardo azóta hazatért a Red Bullhoz, ahol harmadik számú versenyzőként aktívan részt vesz a szimulátoros munkában. Melbourne-ben elárulta, a régi-új csapatánál töltött hónapok felnyitották a szemét, és már lát bizonyos problémákat, amiket a McLarennél még nem látott meg.

Ennek kapcsán főnöke, Christian Horner Ausztráliában érdekes dolgot árult el arról, hogy az első közös szimulátoros tesztjükön rá sem ismertek volt versenyzőjükre. „Amikor Abu-Dzabi után először jött hozzánk… Az a probléma, hogy ha egy olyan autót vezetsz, aminek megvannak a korlátai, alkalmazkodsz, és próbálod így kihozni belőle a maximumot.”

„És a visszatérésekor világos volt, hogy felvett bizonyos rossz szokásokat, amikből rá sem ismertünk arra a Danielre, akit a korábbi évekből ismertünk”

– fogalmazott a brit, kiemelve, hogy a téli szünet után aztán Ricciardo kezdett visszarázódni, és már újra kezd hasonlítani a korábbi önmagára.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A The Race szerint Horner még igen finoman írta le a helyzetet, mert Ricciardo ennél sokkal rosszabb formában volt a megérkezésekor.

A portál egy csapattagot idézett, aki „egy ***** katasztrófaként” jellemezte Ricciardo első szimulátoros menetét. A The Race szerint az a pletyka járja a paddockban, hogy Ricciardo a közelében sem volt Max Verstappen és Sergio Pérez időeredményeinek, és a csapatot szinte sokkolták a nyert adatok, különösen a fékezéssel kapcsolatosak, ami mindig Ricciardo védjegyének számított a Red Bull-os időkben.

Ricciardo mclarenes szenvedése kapcsán kétféle elmélet élt. Az egyik, hogy a csapat egyszerűen képtelen volt olyanná alakítani az autóját, ami passzolt volna az ausztrál stílusához. A másik szerint maga Ricciardo próbálkozott annyira görcsösen az alkalmazkodással, hogy a végén már a közelében nem volt annak a szintnek, amit a természetes vezetési stílusával és módszereivel hozni tudott.

A szimulátoros pletykák alapján úgy fest, utóbbiban is lehetett valami, és ez a két év gyötrődés tényleg rosszabb versenyzőt csinált belőle. A kérdés most az, milyen szintre képes visszatérni, és az elég lesz-e ahhoz, hogy a mezőnybe is visszatérjen.

Horner jelezte, szívesen kipróbálnák, hogy mire képes Ricciardo egy valódi autó volánjánál, ezért nem kizárt, hogy az év során tesztlehetőséget kap tőlük, például egy Pirelli-teszten. Ha azon meggyőzi őket, talán másokat is meg tud, hogy érdemes még szerződtetni őt.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak