Musorujsag
Élő Eredmények

Pénzbüntetést kapott az Alpha Tauri

Pénzbüntetést kapott az Alpha Tauri

FIA
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 5000 eurós büntetéssel sújtotta az Alpha Taurit az Azeri Nagydíj sprintversenye után, amiért Cunoda Jukit veszélyes állapotban lévő versenyautóval küldték vissza a pályára ütközése után.

Cunoda a futam első körében, a tizenhármas kanyarnál veszítette el uralmát autója felett, ami a falnak ütközött, több ponton megsérült és az egyik gumiabroncsot is elveszítette. A japán ennek ellenére el tudta kormányozni azt a boxutcába, annak reményében, hogy folytathatja a versenyt.

Csapata ennek érdekében új első szárnyat szerelt autójára és a gumikat is lecserélte, mielőtt visszaküldte a pályára a fiatal pilótát.

Fotó: XPB

Hamar kiderül azonban, hogy az autó nincs olyan állapotban, hogy azzal folytatni lehet a küzdelmet: szemmel látható volt, hogy a jobb hátsó nagyon rosszul áll, emiatt pedig Cunoda nem is tud megfelelő tempóval haladni.

Egy körrel később tehát vissza kellett térnie a garázsba és fel kellett adnia a küzdelmet. Az FIA ráadásul vizsgálat alá is vonta a csapatot, amiért veszélyes autóval küldték vissza versenyzőjüket.

A vizsgálatot követően a szövetség szankcionálta is az alakulatot, mégpedig egy 5000 eurós pénzbüntetéssel. A meghallgatás során egyébként a csapat is elismerte, hogy átfogóbban is ellenőrizhették volna a versenygépet, mielőtt visszaküldik a pályára.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak