Musorujsag
Élő Eredmények

Albon a sérült szárnyáról: Mintha egy kutya rágta volna meg

Albon a sérült szárnyáról: Mintha egy kutya rágta volna meg

Williams, F1
Olyan volt, mintha megrágta volna egy kutya – élt érdekes hasonlattal Alexander Albon a Williams versenyzője, amikor első vezetőszárnyának sérüléséről beszélt, ami hátráltatta őt az Azeri Nagydíjon.

Akárcsak Ausztráliában, Azerbajdzsánban is biztató volt Alexander Albon és a Williams tempója, a pontszerzés viszont ezúttal sem jött össze a csapatnak valamint a thai versenyzőnek. Bakuban viszont nem egy komoly baleset (Melbourne-ben a futam elején egy vezetői hiba vetett véget Albon versenyének) miatt úszott el az esély.

Egy kisebb koccanásnak viszont már lehet, hogy köze volt hozzá, a Williams versenyzője ugyanis a rajt után belekeveredett egy hármas küzdelembe, amely során első vezetőszárnya megsérült, ez pedig tempóvesztést eredményezett.

Igaz, Albonnak egyébként sem lett volna könnyű dolga, hiszen „beleragadt egy DRS-vonatba”, és mint a futam során láthattuk, ezekből roppant nehéz volt „kiszabadulni”. Ami az eredményt illeti, a thai végül tizenkettedik lett, öt másodperccel elmaradva az utolsó pontszerzőtől. „Ez egy hármasfogat volt, Oscar (Pistri) ott volt mellettem, mellette pedig (Valtteri) Bottas” – elevenítette fel az incidenst.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Nem hiszem, hogy ez a koccanás bárki hibája lett volna. Volt még hely. Én teljesen bal oldalt voltam, szóval ha még jobban balra húzódom, akkor eltalálom a falat. Nem gondolom, hogy bárkit is veszélyeztetett volna (a manőver)” – emelte ki.

„Ha valami megsérült az autón, akkor, az minden bizonnyal az első szárnyam volt. A futam hátra lévő részében sérült is maradt, a véglapja le is szakadt. Ez valószínűleg egy kissé rossz hatással volt az aerodinamikára. Úgy nézett ki, mintha megrágta volna egy. Ki kell elemezni, volt-e valami terheléses probléma vele” – folytatta.

 „Kemény futam volt. A sérült szárny miatt sok mindent kellett menedzselnem. Trükkös volt, mert próbáltam magam mögött tartani a Haast, miközben én is közel voltam Oscarhoz. A rövidített DRS-zónák miatt viszont nem sok hely volt az előzésre. Kihoztuk a legtöbbet a hétvégéből” – összegzett.

Noha a pontszerzés elmaradt, és a sérült szárny miatt a vártnál nehezebben alakult a futam, Albon úgy érzi, személy szerint jól teljesített, főleg Ausztrália után. „Ez volt az egyik legerősebb hétvégém. Különösen most, az ausztráliai után. Többet kell még kihozni az autóból, de egyre jobban eggyé tudok válni vele, szóval remélhetőleg nem térünk le erről az útról” – zárta gondolatát.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak