Musorujsag
Élő Eredmények

Tost elárulta, kit tart leggyorsabbnak versenyzői közül

Tost elárulta, kit tart leggyorsabbnak versenyzői közül

GPFans
Az Alpha Tauri csapatvezetője, Franz Tost megnevezte, melyik két versenyzőt tartja a leggyorsabbnak azok közül, akik hosszú pályafutása során a Red Bull második számú alakulatánál dolgoztak. Választása talán senkit sem lepett meg.

A Red Bull testvércsapatának irányítója április végén jelentette be, hogy a 2023-as szezon végén távozik posztjáról, vagyis 18 szezon után búcsút int az alakulatnak és minden valószínűség szerint a királykategóriának is (felmerült, hogy tanácsadóként még kapcsolatban marad gárdájával, de már csak a háttérben fog tevékenykedni).

Mivel a Toro Rosso/Alpha Tauri egyik fő profilja a Red Bull juniorjainak fejlesztése, Tost hosszú pályafutása során számos ígéretes fiatallal dolgozott, akik közül sokan szép eredményeket értek el – a bikások kötelékén belül, vagy akár azon kívül.

Max Verstappen és Sebastian Vettel 2018-ban (Fotó: XPB)

Nem meglepő tehát, hogy a Miami Nagydíj előtt feltették neki a kérdést, kiket tart leggyorsabbnak azon pilóták közül, akikkel az előző majd’ két évtizedben együtt dolgozott. A szakember válasza sem volt meglepő: Sebastian Vettelt és Max Verstappent nevezte meg. „Ők voltak a leggyorsabbak, hiszen ha nem így lett volna, nem nyertek volna annyi futamot és bajnoki címet” – kezdte.

„Voltak más versenyzők is, akik nem sokkal voltak lassabbak (náluk), csak rosszkor voltak a rossz csapatnál, vagy valami hasonló. De Vettel és Verstappen voltak a leggyorsabbak” – folytatta a rutinos sportmenedzser, aki azért több nevet is megemlített.

Természetesen voltak más gyors versenyzők is. Olyanok, akik nagyon gyorsak voltak, mint Carlos Sainz, Pierre Gasly, Daniel Ricciardo, Danyiil Kvjat és most Cunoda Juki. És van néhány olyan versenyző is, aki tényleg nagyon sokat fejlődött az alatt az idő alatt, amíg a csapatnál volt. Nagyon profi munkát végeztek, és sokat fejlődtek. Ezt jó volt látni” – zárta gondolatát.

Borítókép: Franz Tost (Fotó: XPB)

További tartalmak