Musorujsag
Élő Eredmények

Fejlesztések nélkül tért vissza a legjobb tíz közé Bottas

Fejlesztések nélkül tért vissza a legjobb tíz közé Bottas

F1, Alfa Romeo
Több gyenge hétvége után Miamiban a Q3-as szereplés is összejött Valtteri Bottasnak, aki mindezt jelentősebb fejlesztések nélkül tudta abszolválni. Elmondása szerint csapata, az Alfa Romeo a beállítások tökéletesítésére összpontosított.

Pontszerzéssel indította a 2023-as szezont az Alfa Romeo rutinos versenyzője, a folytatás viszont nagyon nem a tervek szerint alakult: Bottasnak több peches és meglehetősen „halvány” hétvégéje is volt. Miamiban már a szabadedzések is reménykeltőek voltak számára, az időmérőn pedig jó szerepléssel tudott „visszavágni” az előző hetekért.

Bottas ugyanis beverekedte magát a Q3-ba, igaz, ott a piros zászlós megszakítás miatt gyors kört nem teljesíthetett, így be kellett érnie a tizedik helyezéssel, de ezt is jó alapnak érzi a futamhoz, melyek a cél most már egyértelműen a pontszerzés lesz számára.

Ami a javulást illeti, a finn kiemelte, az Alfa Romeo komolyabb fejlesztési csomagok nélkül, a meglévő csomag optimalizálásával jutott előrébb. „Nem igazán vannak fejlesztéseink erre a hétvégére, de úgy tűnik, ki tudtuk hozni a legjobbat a beállításokból” – mutatott rá Bottas a leintés után. „Ez önbizalmat adott, csak a vezetésre kellett összpontosítanom, nem kellett a beállításokkal foglalkozni.”

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Örülök, hogy visszatérhettem a legjobb tízbe, de balszerencsés is voltam a piros zászló miatt. De egyértelmű, hogy a pontokért harcolhatunk, a potenciál megvan, a tempó adott. Ha futhatok egy gyors kört, pár pozícióval előbb is vagyok, szóval, harcolhatunk a pontokért” – tette hozzá.

Hogy miért nem futott kört a piros zászló előtt, arra meglehetősen prózai a magyarázat. „Akkor már csak egy szett gumim volt, és amikor ezzel akartam kört futni, megszakították az időmérőt. Előbb is végezhettem volna, de nincs értelme annak, hogy ezzel foglalkozzunk, mert a jó eredmény lehetősége adott” – emelte ki.

„A holnapi futam nagyon hosszú lesz, és mint láttuk, ezen a pályán könnyű hibát véteni. De magabiztosak vagyunk és motiváltak is. Amennyiben a futamon is jól dolgozunk, szép eredményt hozhatunk ki” – zárta gondolatát.

Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak