Musorujsag
Élő Eredmények

Massa: Verstappen egy fenomén, minden rekordot megdönthet

Massa: Verstappen egy fenomén, minden rekordot megdönthet

Gazzetta Dello Sport
A korábbi világbajnoki ezüstérmes, Felipe Massa úgy érzi, a Red Bull és Max Verstappen jelenleg szinte verhetetlen kombinációt alkot, és mivel a holland még mindig roppant fiatal, pályafutása során minden fennálló rekordot megdönthet.

Miután Bakuban a csapattárs, Sergio Pérez nyert és csökkentette lemaradását a bajnoki pontversenyben, Max Verstappen csattanós választ adott neki és a közönségnek: a kilencedik helyről indulva is magabiztosan nyert Miamiban. Domináns teljesítményét látva ismét felmerült, bár Pérez valóban jobb formát mutat, mint tavaly, továbbra is a holland a fő favorit.

Őt legyőzni a 2008-as ezüstérmes, Felipe Massa szerint is roppant nehéz feladat lesz, nemcsak idén, hanem a következő években is. Éppen ezért továbbra sem tartja kizártnak, hogy a holland egy nap megdönti Michael Schumacher és Lewis Hamilton rekordjait.

Max egy ideje már bizonyítja, hogy ő egy igazi fenomén” – nyilatkozta a brazil a Gazzetta Dello Sportnak. „Amit csinál, a győzelmek tekintetében összehasonlítható (Ayrton) Senna, Schumacher vagy Hamilton legjobb pillanataival. Ugyanazon a szinten van, ráadásul még mindig nagyon fiatal, és sok aktív év áll még előtte.”

Felipe Massa (Fotó: XPB)

Szóval megdönthet minden rekordot, és amennyiben sokáig marad a Forma–1-ben, akkor megelőzheti Michaelt és Lewist is” – tette hozzá, majd megjegyezte, az ellenfelek számára leginkább talán az lehet aggasztó, hogy Verstappen egyre kevesebbet hibázik.

„Ha a versenyzői minőségről beszélünk, akkor a vezetésének a tökéletessége mellett lenyűgöző a higgadtság, amit a legfontosabb pillanatokban is meg tud őrizni. Mindig vág az esze és tudja, hogyan hozzon helyes döntéseket, és eközben úgy tud együttműködni a csapatával, ahogyan csak nagyon kevesen” – emelte ki.

Massa fontosnak tartja, hogy Verstappen 2016 óta folyamatosan együttműködik a Red Bull-lal, nagyon jól kiismerte tehát csapattársait és az egész alakulatot, amivel már-már legyőzhetetlen párost alkot. Végül rámutatott, a hollandnak van még egy nagy előnye.

„Ott van még Verstappen másik nyerő tulajdonsága is. Max csak és kizárólag a versenyzésre koncentrál, semmi más nem vonja el a figyelmét. Ez segít neki abban, hogy minden alkalommal a legjobb formáját hozza. Ha tehetné, szerintem huszonnégy órán át vezetne, legyen szó akár a szimulátorról, akár a versenypályáról” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak