Musorujsag
Élő Eredmények

Tesztelni fogja Ricciardo az idei Red Bullt – kiderült, mikor

Tesztelni fogja Ricciardo az idei Red Bullt – kiderült, mikor

ESPN
Daniel Ricciardo megerősítette, pár hét múlva tesztelni fogja a Red Bull idei autóját. Újra jelezte, vissza akar térni az F1-be 2024-ben.

A mclarenes kudarc után a múlt év végén tért vissza Daniel Ricciardo a Red Bull csapatához – harmadik számú versenyzőként. Kötelezettségei leginkább marketingfronton és a szimulátoros munkában vannak, ám már a múlt év végén reménykedett benne, hogy az ismerős közegben valós pályateszten is felmérheti az elmúlt két évben önmaga által is megkérdőjelezett képességeit.

Christian Horner csapatfőnök pár hete már utalt rá, Ricciardo most az EPSN-nek nyilatkozva meg is erősítette: sor fog kerülni a négy év óta első Red Bull-os tesztjére. Mégpedig az idén domináló autóval.

„Voltam a szimulátorban, de fogom vezetni az RB19-est is júliusban, Silverstone után. A Pirelli-tesztet teljesítem”

– árulta el a nyolcszoros futamgyőztes.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

A gumiteszteken a csapatok az idei autóikat használhatják, igaz, erősen meg van kötve a kezük, hiszen a programot a következő évre fejlesztő Pirelli diktálja, a versenygépeken pedig nem engedélyezett jelentős mértékű változtatás a nap folyamán.

Ricciardo számára azonban így is nagy lehetőség lesz a júliusi, hiszen egy, az elmúlt két év McLarenjeitől lényegesen eltérő autóban mérheti fel, képes-e még olyan teljesítményre, mint amit a Wokingba szerződése előtt megszoktunk tőle.

Kapcsolódó tartalom

„Ezt követően talán fogok kapni még egyet Monzában, szeptemberben. Van még addig pár hónap. Rá fogok érezni, milyen is” – mondta Ricciardo.

„Mindenképpen izgatottá tesz, hogy egy gyors autót vezethetek, ráadásul egy olyan autót, ami még mindig ismerős számomra. Egy kicsit már mentem vele a szimulátorban.”

„Egyszerűen csak izgatott vagyok, hogy újra vezethetek, és emlékeztethetem a csapatot, amivel korábban nagyon sikeres voltam, hogy még mindig képes vagyok gyors körök teljesítésére”

– tette hozzá.

A szóbeszéd szerint Ricciardo Red Bull-os visszatérése eleinte nem tűnt nagy sikernek. Christian Horner a McLarennél felvett rossz szokásokat emlegetett, amik miatt az első szimulátoros alkalmuk során rá sem ismertek régi versenyzőjükre. Egyes pletykák szerint Ricciardo akkor messze elmaradt Max Verstappen és Sergio Pérez szimulátoros eredményeitől. Azóta azonban Ricciardo javulást ért el.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Ricciardo egyértelművé tette, hogy továbbra is a 2024-es visszatérés a célja. „Most jó helyzetben vagyok, elégedett vagyok ezzel” – mondta a harmadik számú státuszáról. „Hogy vagyok-e olyan elégedett, hogy a következő két-három évben is ezt csináljam? Talán nem. De ez az év mindenképpen jó számomra.”

„Szeretnék… jelenleg vissza akarok térni a következő évi rajtrácsra. Határozottan úgy érzem, hogy lezáratlan ügyem van. Most a körön belül maradtam és felkészültem mindenre.”

Kapcsolódó tartalom

„Közben olyan dolgokat is csinálhatok, amiket a visszatérés esetén, és ha ezt fogom csinálni mondjuk a következő öt évben, nem lesz lehetőségem csinálni. Szeretnék kipipálni pár dolgot az önkiteljesítés terén” – mondta, elárulva, hogy az egyik ilyet a New York-maraton teljesítése jelenti, ami kapcsán irigyelte a rajthoz álló barátait, miközben neki nem volt lehetősége indulni.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sajtó: Egyre közelebb a Honda és az Aston Martin
A Race információi szerint egyre valószínűbb, hogy a Honda az Aston Martin motorpartnereként hajtja végre a „teljes visszatérést” a 2026-os szezonban, amikor új előírások lépnek életbe a királykategóriában.
F1 Hírek