Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez apja szerint Senna és Prost csatáját idézi a Red Bull-versenyzők harca

Pérez apja szerint Senna és Prost csatáját idézi a Red Bull-versenyzők harca

Esto
A Red Bull versenyzőjének, Sergio Péreznek az édesapja úgy érzi, fia és a márkatárs, Max Verstappen között olyan házon belüli rivalizálás alakulhat ki, mint a McLarennél az 1980-as évek végén, két legendás bajnok, Ayrton Senna és Alain Prost között alakult ki.

A mexikói harmadik szezonjának vágott neki a Red Bull első számú alakulatánál, ahol 2021-ben és 2022-ben is alaposan elmaradt a csapattárs mögött. Idén minden korábbinál biztatóbban indította az évet: öt hétvége alatt két futamgyőzelmet – valamint egy sprintsikert – szerzett és a pontversenyben is tartja a lépést a kétszeres címvédővel.

Noha legutóbb Miamiban a márkatárs jóval magabiztosabbnak tűnt, sokan bíznak benne, hogy Pérez vissza tud vágni, a Red Bull dominanciáját látva ugyanis 2023 úgy vonulhat be izgalmas szezonként a történelembe, ha egymásnak feszül a két csapattárs.

Ahogyan a McLarennél is láthattuk Ayrton Senna és Alain Prost, vagy akár Fernando Alonso és Lewis Hamilton esetében, majd a Mercedesnél Hamilton és Nico Rosberg között. Pérez édesapja természetesen továbbra is bízik fiában, a most kibontakozó küzdelmet pedig a legemlékezetesebbhez, az 1980-as évek végén látotthoz hasonlítja.

Sergio Pérez és Max Verstappen (Fotó: XPB)

„Gondoljunk vissza Senna és Prost időszakára a McLarennél” – kezdte a mexikói Esto.comnak nyilatkozó Antonio Pérez Garibay. „Ez most ugyanolyan. Most újraéljük azt a csatát” – tette hozzá, majd megjegyezte, a két rivális hozzáállása kísértetiesen hasonló.

„Ők ketten (Verstappen és Pérez) ugyanúgy gondolkodnak. Még enni is ugyanúgy esznek. Egyszer Max futja meg a gyorsabb kört, utána pedig Sergio. Az időmérőkön mindketten a leggyorsabb kört, a pole pozíciót akarják, de még a szabadedzéseken is az első helyen akarnak végezni” – utalt arra, hogy már a hétvége elején is intenzív a versengés.

Ami a két versenyző teljesítményét illeti, Antonio Pérez szerint Verstappennek még van némi abból származó előnye, hogy 2016 óta folyamatosan a Red Bullnál dolgozik, vagyis sokkal jobban ismeri az alakulatot és annak autóit.

Előnye viszont már csak minimális, bizonyos helyszíneken pedig fia el is tudja tüntetni azt. „Nem szabad elfelejteni, hogy Max milyen régóta a csapatnál van már, sokkal régebb óta, mint őt, Sergio viszont már tudja tartani a lépést a tempójával. Még mindig úgy érzem, hogy van pár ezred Max javára, de a nehezebb pályákon már egyenrangúak” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak