Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: Még mindig Hamilton a leggyorsabb a mezőnyben

Bottas: Még mindig Hamilton a leggyorsabb a mezőnyben

Beyond The Grid
Ragyoghat Charles Leclerc, dominálhat Max Verstappen, Valtteri Bottas szerint még mindig Lewis Hamilton az F1-es mezőny leggyorsabb tagja.

Öt éven keresztül volt Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél, és elmondása szerint csak az utolsó, 2021-es szezonjában vallotta be magának, hogy kevés a brit legyőzéséhez. Próbálkozott vele sokszor, sokféle verzióban („2.0” és társai), de hiába. Valtteri Bottas már kívülállóként, visszatekintve beszél volt csapatáról és excsapattársáról.

A finn két hete az F1 podcastjának, a Beyond The Gridnek adott interjút, melyben elárulta, álljon bár 2021 óta győzelem nélkül, és szorongassa őt az idei hatból öt időmérőn legyőző George Russell, ő bizony még mindig Hamiltont tartja a jelenlegi mezőny leggyorsabbjának.

„Lewist. Szerintem még mindig ő a leggyorsabb versenyző a mezőnyben” – jelentette ki Bottas.

A kérdésre, szerinte gyorsabb-e a címvédő Max Verstappennél vagy az időmérők királyának számító Charles Leclerc-nél, határozottan felelte: „Igen-igen. Az én szememben ő a leggyorsabb.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Arról is kérdezték, az adatait és munkáját látva mit tudott meg a hétszeres világbajnokról. „Mindenekelőtt: bosszantóan tehetséges!” – nevetett.

„Ennek tetejébe keményen is dolgozik. Sokkal keményebben, mint a kívülállók talán gondolják. A versenyhétvégéken kívül és a versenyhétvégéken is. Elég gyakran ő az utolsó, aki távozik a paddockból a versenyzők közül.”

„Ez a kettő együtt. Emellett komoly hajtóerő dolgozik benne, hogy mindig jól teljesítsen. Az átlagos alapteljesítménye nagyon jó, és nagyon kiegyensúlyozott is. Ez teszi nehezen legyőzhetővé.”

Hozzátette: „Amikor le tudtam győzni, az számomra egy jó nap volt. De nagy átlagban nem igazán sikerült.”

Bottas és Hamilton a közös évek alatt igazi barátokká váltak. Ez a finn távozása óta sem változott. „Igen, továbbra is jó barátok vagyunk. A szezon során többször együtt utaztam vele. És mindig jókat nevetünk” – mondta az Alfa Romeo versenyzője.

Borítókép: Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak