Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: A legjobban a küzdelem és az izgalom hiányzik

Vettel: A legjobban a küzdelem és az izgalom hiányzik

Bild
A visszavonulását nem bánta meg, de Sebastian Vettel elismeri, hiányzik neki a versenyzés intenzitása, és furcsa kívülállóként követnie a Forma–1-et.

A múlt szezon végén intett búcsút a Forma–1-nek Sebastian Vettel. Azóta kevésszer mutatkozott a nyilvánosság előtt. Januárban indult a svédországi Bajnokok Tornáján, a közelmúltban pedig különböző környezetvédelemmel vagy méhtenyésztéssel kapcsolatos kampányokon vett részt.

A négyszeres világbajnok most a német Bild vasárnapi kiadásának adott interjút, melyben többek között a „nyugdíjas” versenyzők életéről mesélt. „Annyi versenyzéssel töltött év után most először vannak igazi hétköznapjaim. Némi időbe telt, mire hozzászoktam. Most mindenekelőtt élvezem a gyermekeimmel töltött időt” – mondta az F1-es éveknél lényegesen nyugalmasabb életről.

Elismerte, a benne rejlő versenyző azért még mindig megvan.

„Eddig nagyon jól megvoltam a döntésem után. A legjobban a küzdelem és az izgalom hiányzik”

– vallotta be a német.

Nagydíjhétvégén egyelőre nem láttuk őt viszont, és elmondása szerint még nem is tudja, hogy mikor látogat el személyesen F1-es hétvégére. A bajnokság eseményeit azonban a tévén keresztül követi. „Eleinte furcsa volt, hogy nem vagyok ott. De el tudtam fogadni, és nagy érdeklődéssel követem a sportot” – mondta.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

Szintén furcsa lehet számára, hogy a csapat, amelytől a sikertelenség miatt vonult vissza, a távozása után hirtelen az élmezőnybe emelkedett. Az Aston Martin ötből négy hétvégén dobogós helyezést ért el a Vettelt váltó Fernando Alonsóval.

„Nagyon örülök a volt csapatomnak. Már tavaly is nagyon keményen dolgoztak, és jó látni, hogy most kapnak pár serleget is”

– kommentálta a zöldek sikerét Vettel.

A korábbi versenyző nemrég bejelentette, ott lesz a nyári Goodwoodi Sebességfesztiválon Angliában, és korábbi F1-es autókat fog vezetni, mégpedig környezetsemleges üzemanyaggal. Olyannak, ami már tavaly is hajtotta a tulajdonában lévő 1992-es Williamst, amit Silverstone-ben próbált ki a verseny napján. További projektek iránt még nem kötelezte el magát. „Meglátom, mi fog meg. Sok mindent figyelek, ötleteket gyűjtök. Meglátjuk, milyen projekt lesz belőle. Goodwoodban régi versenyautókat fogok vezetni e-benzinnel – ez az egyik” – mondta.

Kapcsolódó tartalom

A szintetikus üzemanyagokat gyártó berlini P1 cég, melynek termékeit használta és fogja használni, nemrég megerősítette, F1-es csapatokkal és beszállítókkal is kapcsolatban áll, hogy részt vegyen a sorozat szintetikus üzemanyagokra való 2026-os átállásában.

Vettel ennek kapcsán ismét kiemelte, szeretné megmutatni, hogy az F1 által egyelőre csak a jövő technológiájának tekintett „zöld” benzin már a jelenben is komoly alternatívát kínál. „A motorsport a szenvedélyem, és fontos számomra megmutatni, hogy a szintetikus, vagyis CO2-semleges üzemanyagokkal is lehet ugyanolyan gyorsan menni. Már ma is. A szintetikus üzemanyagok megoldást kínálnak, hogy felelősségteljesen szórakozzunk. Ezt sok ember még nem tudja” – hangsúlyozta.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak