Musorujsag
Élő Eredmények

Jordan szerint Verstappen lehet minden idők legjobbja

Jordan szerint Verstappen lehet minden idők legjobbja

Formula for Success
A korábbi csapattulajdonos, Eddie Jordan úgy érzi, a már most kétszeres világbajnok Max Verstappen nagyon jó úton halad afelé, hogy a Forma–1 hosszú történetének legjobb versenyzője legyen.

Kapcsolódó tartalom

Noha a viták folyamatosak arról, ki minden idők legjobb versenyzője, és a korszakok különbözősége miatt roppant nehéz egyértelmű választ adni, az aktuális sztárokkal kapcsolatban rendre felmerül, közelítenek a nem hivatalos „cím” felé. Ez most természetesen az előző két évben két bajnoki címet szerző Max Verstappennel is megtörtént.

Egyre többen vetik ugyanis fel, hogy a holland számos rekordot átírhat még, hiszen fiatal kora ellenére már most elképesztő eredményekkel bír, csapata, a Red Bull pedig jelenleg uralja a királykategóriát.

Így van ezzel Eddie Jordan is, a ma Aston Martinként működő, korábban több néven is futó (a kezdetekkor az alapító nevét viselő) alakulat alapítója is. Az ír szerint Verstappen nagyon jó úton halad afelé, hogy a sportág legjobbja legyen. „Én tényleg úgy gondolom, hogy idővel ő lesz minden idők legjobb versenyzője, feltéve, ha sokáig biztonságban van, és jól lesz” – kezdte.

Eddie Jordan (Fotó: XPB)

„Azért gondolom így, mert a hozzáállása fenomenális a versenyautóban. Amikor agresszívnek kell lennie, akkor agresszív. Amikor keménynek kell lennie, akkor kemény. De emellett még okos is, tudja, hogyan kell vigyázni az autóra” – tette hozzá.

A sikerekhez persze jó autóra és csapatra is szükség van, Jordan szerint pedig a dolgok jelenlegi állása és a Red Bull ereje, valamint szakembergárdája alapján ez évekig adott lesz még Verstappen számára. „A másik dolog, és ebben most reménykednie is kell, különösen Dietrich Mateschitz halála után, hogy a Red Bull ugyanolyan erős marad, mint most. De az olyan emberekkel, mint Christian (Horner) és Adrian (Newy) nem látok problémát ezzel kapcsolatban” – emelte ki.

Végül rámutatott arra is, hogy Verstappen még olyan fiatal, hogy nem is érte el saját csúcsformáját. Ez pedig igencsak rossz hír lehet a riválisok számára. „Úgy látom, hogy Max egyre erősebb és erősebb lesz. A jelenlegi Forma–1-ben versenyzőként nem igazán szeretnék bajnoki sikerben reménykedni, mert nem tudom, hogyan jöhetne össze” – zárta gondolatát.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak