Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: elmarad a hétvégi imolai F1-es nagydíj

Hivatalos: elmarad a hétvégi imolai F1-es nagydíj

F1
A régiót sújtó heves esőzések és áradások miatt a Forma–1 a helyi hatóságokkal egyeztetve úgy döntött, elmarad az erre a hétvégére tervezett Emilia-Romagna Nagydíja.

Rendkívüli helyzetbe került Emilia-Romagna tartománya a régiót sújtó heves esőzések miatt. A hétvégén a Forma–1-es Emilia-Romagna Nagydíját is ott rendezték volna Imolában, ám az időjárásra és a kialakult veszélyhelyzetre való tekintettel a sorozat vezetői úgy döntöttek, inkább lefújják az eseményt.

„A Forma–1-es közösség szeretné kifejezni együttérzését az Emilia-Romagna régiót sújtó eseményekben érintett emberek és közösségek felé. Szeretnénk tisztelegni a mentőszolgálatok munkája előtt, akik mindent megtesznek, hogy segítenek a bajba jutottakon.”

„A Forma–1 az FIA elnökével, az illetékes hatóságokkal, így az Olasz Automobilklub elnökével és az illetékes miniszterekkel, Emilia-Romaga régió elnökével a város polgármesterével és a promóterrel való egyeztetés után úgy döntött, hogy nem rendezzük meg a hétvégi nagydíjat Imolában.”

„A döntést azért hoztuk meg, mert képtelenség biztonságosan megtartani az eseményt a szurkolók, a csapatok, a személyzetünk számára, és ez a helyes, felelősségteljes lépés a városok és a régió helyzetében.”

„Nem lett volna helyes további nyomást helyezni a helyi hatóságokra és mentőszolgálatokra egy ilyen nehéz időszakban” – állt a Forma–1 által kiadott közleményben.

Fotó: XPB

Az imolai versenyhétvége előkészületei már zajlottak a hét elején, amíg kedd délután ki nem tiltották a pályáról az ott dolgozókat. Szerdára minden érintettnek jelezték, hogy nem látogathatnak ki a helyszínre, ahol az F1-es boxutca és paddock egyébként nem került víz alá. A futamra való felkészülés mindenesetre már így is megakadt.

Hogy fogják-e pótolni a most elmaradó versenyt, az még kérdéses. Egy biztos: most feszített a tempó, hiszen Imola egy triplahétvége első állomása lett volna. Jövő hétvégén Monacóban, azt követően Barcelonában versenyez majd a mezőny.

További tartalmak