Musorujsag
Élő Eredmények

Nem választás, kényszer is a Ferrari Leclerc számára?

Nem választás, kényszer is a Ferrari Leclerc számára?

Motorsport Week
Nem csak azon múlik Charles Leclerc ferraris jövője, akar-e maradni? Damon Hill szerint meg van kötve a monacói keze, és ha menni akarna, sem tudna hova.

Amikor világbajnokként képzeli el magát, Charles Leclerc vörös overallt visel. A monacói versenyző az elmúlt hetekben több interjúban is hangsúlyozta, esze ágában sincs a csapatváltáson gondolkodni, mert gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Ferrari versenyzője lett, és gyerekkori álma az is, hogy a Ferrari versenyzőjeként váljon világbajnokká.

Jelenleg ettől igencsak messze van, és az idei vártnál gyengébb évkezdésük, valamint a csapaton belül zajló átalakulás láttán az is kérdéses, mikor nyílhat rá legkorábban esélye.

A bakui pole-szerzőt az utóbbi időben összeboronálták a Mercedesszel, mondván, Toto Wolff számára ideális megoldást jelentene arra az esetre, ha elveszítené Lewis Hamiltont. Az osztrák nem is titkolta, a radarjukon tartják Leclerc-t hosszú távon, ám azt is egyértelművé tette, hogy a következő éveket a velük egyelőre még nem hosszabbító hétszeres világbajnokkal képzeli el.

Az 1996-os világbajnok, Damon Hill ezek alapján úgy érzi, Leclerc számára nem annyira a választáson múlik, marad-e a Ferrarinál, inkább arról van szó, hogy nemigen van más lehetősége…

„Én inkább úgy érzem, ő egy időre a Ferrarinál ragadt.”

„Sosem volt folyamatosan harcban a bajnokságért. Voltak jó pillanatai, aztán hanyatlani kezdtek. És ejtett foltot a saját mutatóin is, amikor az időmérős banzájköre rosszul sült el” – utalt a Sky Sports podcastjában Hill Leclerc hibáira.

Charles Leclerc (Fotó: EPA/ALI HAIDER)

A brit úgy látja, Leclerc még ha menni akarna, sem tudna hová. „Ha megnézzük az élcsapatokat és hogy kik vannak most a soraikban, valószínűleg ki fognak tartani mellettük.”

„Nem hinném, hogy bárhová is mehetne. A Red Bullt kétlem. A Mercedesnél biztosra veszem, hogy Toto ragaszkodni fog Lewishoz, amíg Lewis úgy nem dönt, hogy többé nem versenyez.”

„És Charles is tökéletesen passzol a Ferrarihoz. Szóval szerinte hosszú távon ott lesz, amíg meg nem adják neki az autót, amivel a bajnoki címért harcolhat” – vélekedett Hill.

Hozzátette, az idén felemelkedett Aston Martinnál eközben Leclerc-t inkább a következő években még maradó Fernando Alonso utódjaként tudja csak elképzelni.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak