Musorujsag
Élő Eredmények

Andretti: Verstappennek joga van a véleményéhez!

Andretti: Verstappennek joga van a véleményéhez!

PlanetF1
A korábbi világbajnok, Mario Andretti megérti Max Verstappen elégedetlenségét a sprintformátummal kapcsolatban, és kiemeli, a hollandnak joga van ahhoz, hogy ennek hangot is adjon.

A Red Bull klasszisa annak bevezetésekor sem szimpatizált a sprintformátummal, véleménye pedig az elmúlt évek során sem változott, az Azeri Nagydíj előtt pedig jelezte, a formátummal való kísérletezés sem hozza lázba. Sőt, még arra is utalt, hogy ha már nem évezi a versenyzést, búcsút fog inteni a királykategóriának. Megjegyzéseit természetesen minden F1-gyel foglalkozó médium felkapta.

Nemrég az F1 ügyvezetője, Stefano Domenicali is megszólalt Verstappen – és néhány „elégedetlenkedő” kolléga – nyilatkozatai kapcsán, és jelezte, tisztázta a dolgot a hollanddal, aki valószínűleg hosszú évekig a mezőny tagja lesz még.

A témával kapcsolatban a PlanetF1 nemrég az 1978-as bajnok, Mario Andretti véleményét is kikérte, az amerikai pedig jelezte, egyrészt egyetért Verstappennel, másrészt pedig támogatja őt abban, hogy meg is ossza azt a nyilvánossággal. „Nos, szerintem joga van kifejteni a véleményét” – fogalmazott a 83 éves versenyzőlegenda.

Kapcsolódó tartalom

„Ami ezeket a sprintkvalifikációkat illeti, néhány ember számára bizony hagynak némi kivetnivalót maguk után. Másoknak, gondolom, tetszenek. Ha versenyző lennék, én azt mondanám, a jelenleg ismert időmérős formátum fantasztikus. Nem hiszem, hogy fel kellene dobni” – emelte ki.

Az amerikai szerint a sprinthétvégék eltolják a nagydíjak jól megszokott hangsúlyát, vagyis azt, hogy a főműsor a vasárnap viadal, a többi esemény pedig az arra való felkészülésről szól. Ráadásul érzése szerint a sprint azért is problémás, mert a csapatok és a versenyzők nem adnak bele mindent, attól tartva, hogy autójuk megsérül a nagydíj előtt.

„Ami engem illet, én háromszáz százalékban a jól megszokott hétvégéket szeretném látni. Nekem ez az érzésem a témával kapcsolatban. Max csak ki szeretné fejezni, amit ezzel a témával kapcsolatban gondol, és ezzel nincs semmi baj” – zárta gondolatát Andretti.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Mario Andretti (Fotó: XPB)

További tartalmak