Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas: Nem estem vissza, Csou fejlődött

Bottas: Nem estem vissza, Csou fejlődött

RacingNews365
Az Alfa Romeo rutinos versenyzője, Valtteri Bottas igyekezett egyértelművé tenni, hogy a közte és a fiatal csapattárs, Csou Kuan-jü közötti különbség azért csökkent, mert a kínai fejlődött és nem azért, mert ő visszaesett.

Csou tavaly debütált a királykategóriában, csapattársa, Bottas pedig már akkor a rutinosabb versenyzők közé tartozott, igaz, az Alfa Romeón belül ő is „kezdő” volt, 2021 végén távozott ugyanis a Mercedestől. Kettejük között kezdetben komoly különbség volt az időmérőkön és a futamokon is, mégpedig a tapasztalt finn javára.

Az év második felében viszont folyamatosan zárult az olló: Csou csökkentette lemaradását, sőt néha-néha maga mögé is utasította Bottast. A tendencia 2023-ban is maradt, vagyis a kínai egyre többször okoz fejtörést márkatársának.

Ezzel kapcsolatban többen felvetették, Bottas visszaesett az előző évhez képest és kissé motiválatlannak is tűnik most, hogy messze vannak a győzelmek és a dobogós helyezések. Erről nemrég a finnt is kérdezték, aki igyekezett egyértelművé tenni, teljesen más oka van annak, hogy szorosabb a házon belüli küzdelem.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

„Kiegyenlítettebb a csata, igen, ez határozottan igaz” – nyilatkozta a RacingNews365-nek. „Nem érzem, hogy visszaestem volna. Én úgy érzem, hogy ő fejlődött” – tette hozzá, dicsérettel illetve a huszonhárom éves csapattársat.

„Tavaly volt az első szezonja a Forma–1-ben, és pont akkor teljesítette az első versenyeit, amikor az autónk még jó volt. Akkoriban én több pontot szereztem. Kétségtelen, hogy tett előre egy nagy lépést, ez nem lehet kérdéses. Szóval szerintem teljesen egyértelmű, hogy kiegyenlítettebbek vagyunk” – emelte ki.

Ami a csapat teljesítményét illeti, az elmarad a 2022-es szezon hasonló szakaszában nyújtottól. Bottas ezzel kapcsolatban megjegyezte, érzése szerint nem áll komolyabb séma a gyengébb kezdés mögött. Szerinte minden hétvégén más és más tényezők miatt maradtak le. „Nincs egyértelmű minta. Az biztos, hogy a tiszta teljesítmény egyelőre nincs meg. De nem is tudom… nehéz megmondani. Remélem, a dolog pályafüggő. De nagyon szoros is a mezőny” – fogalmazott.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Csou Kuan-jü és Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak