Musorujsag
Élő Eredmények

Három az egyben! Bemutatta különleges fényezését a McLaren (videóval)

Három az egyben! Bemutatta különleges fényezését a McLaren (videóval)

McLaren
Tartotta ígéretét a McLaren Forma–1-es csapata és kedden, kora este bemutatta a Monacói Nagydíjra készült különleges fényezését, amivel három legendás versenygép és dizájn előtt tiszteleg.

A 2021-es szezon után újra egyedi fényezéssel vág neki a monacói hétvégének a McLaren Forma–1-es csapata, ami ezúttal három legendás versenygépének és azok fényezésének „állít emléket”. A tematika a „tripla korona” vagyis a motorsportok nagy mesterhármasa: Monaco, Le Mans és Indianapolis.

Kép: McLaren

Azt, hogy a szintén a hétvégén rendezendő Indy500-nak egyedi fényezésekkel vágnak neki, már korábban bejelentették: három autójuk három, a fent említett legendás viadalokon győztes versenygépek fényezését viseli majd.

Alexander Rossi autója olyan narancsszínű fényezést kapott, amilyet az 1974-es Indy 500-on aratott győzelmekor Johnny Rutherford használt. Felix Rosenqvist versenygépének dizájnját Alain Prost 1984-es Monacói Nagydíjon győztes F1-es McLarenjének klasszikus fehér-narancs (piros) festése ihlette. Patricio O’Ward autója fekete lesz, mint a McLaren 1995-ös Le Mans-ban győztes gépe.

 

Kép: McLaren

Ami az F1-es fényezést illeti, a McLaren összevonta a három dizájnt! Lando Norris és Oscar Piastri autójának hátsó harmada narancssárga, középső harmada fehér, az orr-része pedig fekete lesz az előttünk álló hétvégén, valamint a jövő heti spanyol futamon.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 2023-as Monacói Nagydíjon egy különleges fényezéssel ünnepelhetjük a McLaren Racing gazdag történelmét” – fogalmazott a márka ügyvezetője, Zak Brown. „A fennállásunk 60. évfordulóját ünneplő eseménysorozattal összhangban és Bruce McLaren öröksége előtt tisztelegve az egyedi fényezés emléket állít a tripla koronát jelentő három győzelem előtt.”

Kép: McLaren

 

„Megtisztelő, hogy részt vehetek a McLaren 60. évfordulójának ünneplésében” – jelentette ki büszkén Norris. „Különleges lesz az egész csapat számára, hogy ezen a hétvégén három ikonikus és győztes McLaren-festést egyesíthetünk. A McLaren lenyűgöző eredménysort tudhat magáénak Monacóban. Személyes szinten óriási megtiszteltetés, hogy a 2021-es futamon dobogós helyezést érhettünk el. Keményen fogunk versenyezni egy remekül kinéző autóval, hogy Bruce McLaren és a csapat csodás örökségét ünnepeljük” – tette hozzá.

„Nagyon jól néz ki a tripla korona ihlette festés” – állapította meg Piastri. „Jobbat elképzelni sem tudok ahhoz, hogy teljesítsem az első F1-es Monacói Nagydíjamat a McLaren versenyzőjeként. Bruce McLaren 1962-ben nyert Monacóban, a csapatnak pedig roppant gazdag történelme van ezen a helyszínen. Büszkén állok rajthoz az autóval, ami ugyanazokat a színeket viseli, mint a három győztes autó” – folytatta a fiatal ausztrál.

Borítókép: Kép: McLaren

További tartalmak