Musorujsag
Élő Eredmények

Háromszoros világbajnok 40 felett? Volt csapattársa kinézi Alonsóból!

Háromszoros világbajnok 40 felett? Volt csapattársa kinézi Alonsóból!

Sky Sports
Volt csapattársa és a jelenlegi csapatának volt versenyzője még a kora ellenére is kinéz még egy világbajnoki győzelmet Fernando Alonsóból.

Több mint tíz éve tart Fernando Alonso F1-es nyeretlensége, ám évek óta először talán nyílhat reális esélye arra, hogy véget vessen neki. Annyi tévútnak bizonyult választás és félresiklott újrakezdés után a kétszeres világbajnok a jelek szerint 2023-ra jól döntött a csapatváltással, és 2013 óta először újra folyamatosan a dobogós helyezésekért harcolhat a nagyot javult Aston Martinnal.

Miközben egyelőre még az is kérdéses, összejön-e neki a nagyon vágyott 33. F1-es győzelme, korábbi renault-s csapattársa, Giancarlo Fisichella úgy véli, hiába múlt már el 41 esztendős, Alonso még akár a harmadik világbajnoki címét is képes lehet megszerezni, ha…

„Véleményem szerint Fernando egy jó autóval képes újabb bajnokságot nyerni. Fernando Alonso egyre idősödik, de egyre gyorsabb lesz! Nem tudom, hogyan csinálja!”

– nyilatkozta a Sky Sportsnak az olasz, aki a 2005-ös és 2006-os Alonso bajnoki évében volt másodhegedűs a spanyol mellett a Renault-nál.

Fernando Alonso és Giancarlo Fisichella 2005-ben Malajziában (Fotó: XPB)

„Fernando volt a csapattársam 2005-ben és 2006-ban. Az egyéni és a konstruktőri világbajnokságot együtt nyertük meg a Renault-val. Fantasztikus volt vele dolgozni. És örülök, hogy ilyen formában van, és versenyről versenyre szállítja a dobogós helyezéseket” – mondta az olasz.

Fisichella azonban nemcsak Alonsót, hanem a jelenlegi csapatát is ismeri. Az Aston Martin jogelődje a Jordan-istálló volt, amely az 1990-es évek végén és a 2000-es évek elején egy túlélésért küzdő, de gyakran erőn felül teljesítő gárdaként az átlagosnál jobb versenyzőket is képes volt alkalmazni. Többek között az olaszt is. A változás Lawrence Stroll érkezése óta persze óriási volt, és ennek első gyümölcsei idén kezdenek beérni.

„Idén igazán erősek, az autójuk jó. Főleg a versenyeken, ahol a legjobbnak tűnnek a gumikezelés szempontjából. Az Aston Martin egy elképesztő csapat, és nagyon gyorsan nőttek ilyen nagyra” – állapította meg a háromszoros futamgyőztes.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Moy / XPB Images)

További tartalmak