Musorujsag
Élő Eredmények

Liberty Media: Az F1 nem eladó!

Liberty Media: Az F1 nem eladó!

F1i
A Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei egyértelművé tette, a vállalatnak továbbra sem áll érdekében a Forma–1 kereskedelmi jogainak eladása, hiszen még mindig komoly terveik vannak a királykategóriával.

Az amerikaiak 2017-ben vásárolták fel a királykategória kereskedelmi jogait 4,6 milliárd dollárért a szériát akkor birtokló Delta Topcótól, véget vetve ezzel Bernie Ecclestone hosszú évtizedes „uralmának”. A következő években a Liberty vezetése alatt a sportág értéke és népszerűsége folyamatosan nőtt; a legutóbbi becslések szerint jelenleg nagyjából 20 milliárd dollárt ér.

Ennek kapcsán felmerült, a Liberty most hatalmas haszonnal válhat meg a sportágtól, néhány szaúdi befektető pedig érdeklődik is annak felvásárlása iránt. A vezetőség viszont cáfolta, hogy küszöbön lenne egy újabb tulajdonosváltás a Forma–1-ben.

Ezt most a Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei is megismételte egy üzleti kongresszuson. Az üzletember kiemelte, az F1 nem eladó, a jelenlegi tulajdonosnak ugyanis még mindig komoly céljai vannak azzal. „Bárki, aki azt állítja, hogy a szaúdi barátaink jövő héten megveszik, vagy valami ilyesmit, akkor tudnia kell, hogy ez egyszerűen nem szerepel a lehetőségek között” – mondta.

Greg Maffei (Fotó: XPB)

„Nagyon lelkesek vagyunk azzal kapcsolatban, hol tart most a Forma–1, de azzal is, hová tart. Ha megnézzük a nagy bevételi forrásokat, látjuk, hogy mindegyik jó irányba halad. Megnövekedett a rajongók száma és a forgalmazóké, akik terjeszteni akarják a terméket” – emelte ki.

„Drámaian megnőtt a szponzorációs szint is. Növekedett a globális támogatók száma. Látjuk a vonzerőt és úgy gondolom, jól állunk. Képesek vagyunk arra, hogy tovább növeljük a bevételeket” – folytatta a szakember, majd jelezte, a Miami Nagydíj nézőszámai 25 százalékkal nőttek, ami egyáltalán nem kirívó a naptár egészét nézve.

„Sikerült hozzáadni pár futamot a naptárhoz, és talán még maradt egy kis hely. Mindenhol fogynak a jegyek, főleg a csúcskategóriásak, a Paddock Klubba, mindez jobb áron. Las Vegasszal új lehetőségünk adódott, hiszen mi leszünk a szervezők is, vagyis lehetőségünk van arra, hogy új dolgokat tanuljunk és mércét állítsunk fel” – zárta gondolatát.

A Miami Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak