Musorujsag
Élő Eredmények

„Pérez jó, de egy fenomén a csapattársa”

„Pérez jó, de egy fenomén a csapattársa”

Gazetta dello Sport
A korábbi GP2-es (ma Forma–2) bajnok, Davide Valsecchi remek versenyzőnek tartja Sergio Pérezt, eredményeit pedig dicséretre méltónak, a csapattárs, Max Verstappen ellen viszont szerinte sem túl jók az esélyei, a hollandot ugyanis igazi fenoménnak tartja.

Formaautós pályafutása során Valsecchi a pályán is megküzdhetett Pérezzel, a 2009-es és a 2010-es szezonban ugyanis mindketten a ma Forma–2 néven futó GP2-es széria mezőnyét erősítették. A mexikói innen rögtön a királykategóriába került, az olasz pedig néhány évig még a nevelőszériában maradt, és bár 2012-ben meg is nyerte azt, ő nem jutott fel az F1-be.

A királykategóriában mindössze tesztversenyző volt, majd GT-autókkal próbálkozott, a 2010-es évek második felében pedig le is zárta pályafutását. Azóta az olasz Sky Sports szakkommentátoraként dolgozik, továbbra is testközelből figyelheti tehát az F1 eseményeit.

Nemrég a Gazetta dello Sport kérte ki véleményét az aktuális eseményekről, például Pérez és a csapattárs házon belüli küzdelméről, ami 2023-ban akár a bajnoki cím sorsáról is dönthet. Amennyiben a mexikói fel tud nőni a feladathoz. Valsecchi szerint Pérez képességeivel ebből a szempontból sincs gond, Verstappen viszont korszakos jelenség, így fölé tornyosul.

Davide Valsecchi és Federica Masolin (Fotó: XPB)

„Ha a szezon során egy-egy összecsapásról beszélünk, akkor szerintem Sergio legyőzheti a csapattársát” – kezdte az olasz. „Abban az esetben viszont, ha a bajnoki címért folyó küzdelemről van szó, akkor nem” – tette hozzá.

„Pérez egy nagyon jó versenyző, de a probléma az, hogy most egy igazi fenoménnel áll szemben” – dicsérte Verstappent, akit az utóbbi időben több szakért is a mezőny legjobbjának nevezett. Olyan messze ettől az elmondottak alapján Valsecchi véleménye sem áll. „A fenoménok a hét minden napján erősek, plusz természetesen vasárnap is.”

Végül kiemelte, az utóbbi miatt marad el Pérez a csapattárstól. Vagyis a stabilitás hiánya miatt. „Jó versenyző, de csak időnként éri el ezt a jó szintet. A mi sportágunkban ez teszi a különbséget a jó versenyzők és a bajnokok között. A bajnokok úgy teljesítenek, mint Fernando (Alonso) idén: mindig harmadik volt, egyszer negyedik. Ők kalapácsok. Pérez inkább Valtterire (Bottas) emlékeztet. Egy jó versenyző, aki négy-öt körön volt igazán erős Lewis (Hamilton) ellen” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak