Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren: Miami egyszeri volt

McLaren: Miami egyszeri volt

McLaren, F1 Nation
A McLaren újonca, Oscar Piastri bízik benne, hogy a csapat Miami Nagydíjon tapasztalt gyengélkedése egyszeri és pályaspecifikus volt. Hasonlóan látja az ügyvezető, Zak Brown is, aki biztosra veszi, Monaco jobb lesz.

A wokingiak a tervezettnél gyengébben kezdték a 2023-as szezont, az Ausztráliában és a Bakuban szerzett pontoknak köszönhetően viszont az ötödik helyet foglalják el a bajnoki tabellán. Ami az egységeket illeti, Miamiban nem tudták növelni azok számát, a csapat ugyanis eddigi leggyengébb hétvégéjét teljesítette az amerikai helyszínen.

Tempójuk már az edzések és az időmérő alatt sem volt meg, a futamon pedig versenyzőik csak a tizenhetedik és a tizenkilencedik pozíciót szerezték meg. Mindezt ráadásul röviddel azután, hogy Bakuban bevetették idei első komolyabb fejlesztési csomagjukat.

Ami a folytatást illeti, ausztrál versenyzőjük, Oscar Piastri bízik benne, hogy a miami hétvége egyszeri volt, és a gyengélkedés sokkal inkább kötődött a pálya karakteréhez, mint az autóhoz. „Bakuban szerintem egy kicsit óvatosak voltunk azzal kapcsolatban, hogy mekkora volt az aszfalt és a hőmérséklet szerepe a fejlesztésekkel összevetve” – kezdte.

Zak Brown (Fotó: XPB)

„Egyértelmű, hogy Miamiba ugyanazzal az autóval mentünk, mint amivel Bakuban versenyeztünk. Mégis teljesen más volt a történet. Még mindig látjuk, hogy az autónknak vannak gyengeségei, melyek miatt tudtuk, hogy nem lesz könnyű a hétvége” – tette hozzá.

„A csapat nem élte bele magát abba, hogy a padlólemez (amit Bakuban vetettünk be) csodálatos, hiszen nem is az. Miamiban az kiderült, hogy az autó jobb, mint akkor volt, amikor nekivágtunk az évnek. De azt hiszem, hogy a körülmények (amiket Miamiban tapasztaltunk) mindig rávilágítanak a gyengeségeinkre” – emelte ki.

Hasonló véleményen van a McLaren ügyvezetője, Zak Brown is, aki biztosra veszi, hogy a gyenge miami hétvége után Monaco jobb lesz. „Az autónk szeszélyes, és egyértelmű, hogy a nagyszerű versenyautók minden körülmény között jók. A mi autónk nem szereti a hőséget, a hátsó része korlátozott. Miamiban meleg volt és a tapadás is hiányzott. Olyan volt, mint Bahrein. Nem feküdt az autónak. Monaco jobb lesz. Remélem, jó úton haladunk egy erős második félév felé” – mondta.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak