Musorujsag
Élő Eredmények

Sainz kisebb sérülést szenvedett, Leclerc orra bukott a monacói F1-es focimeccsen

Sainz kisebb sérülést szenvedett, Leclerc orra bukott a monacói F1-es focimeccsen

Mirror, Planet F1
Az F1-es társakkal focizott, majd a combját fájlalta Carlos Sainz kedden Monacóban. Kiderült, nincs miért aggódnia a Ferrarinak.

Hagyománynak számít az a futballmérkőzés, amit Albert herceg közreműködésével szoktak megrendezni a Forma–1-es Monacói Nagydíj előtt a királykategória mezőnyének tagjaival. Kedd este a II. Lajosról elnevezett stadionban ismét összecsaptak az F1-es versenyzők a sztárok válogatottjával.

Gyepre lépett a monacói Charles Leclerc, csapattársa, Carlos Sainz, valamint Fernando Alonso, Pierre Gasly, de még az F1 elnöke, Stefano Domenicali is jelen volt, hogy miközben szórakoznak és szórakoztatnak, a bevételből jótékonykodhassanak egy gyermekeket segítő alapítvány támogatásával.

Bár a résztvevők általában vigyáznak egymásra az efféle meccseken, a Ferrari csapatának volt miért a szívéhez kapnia az este folyamán.

Mindössze másfél perc elteltével Leclerc egy kisebb birkózás során arccal zuhant a gyepre, Sainzot pedig egy órával később a kispadon kellett ápolni. Miközben a monacóinak a kínos pillanaton kívül nem esett baja, csapattársa jobb combjára egy nagy kötés került, melynek kapcsán felmerült, a sérülése talán a versenyhétvégéjére is hatással lehet.

A Ferrari ügyeiben jól értesült olasz újságíró, Giuliano Duchessa ugyanakkor megtudta, nem kell komolyan aggódni Sainz miatt.

„Hamarabb kiderült, mint vártam: szerencsére csak zúzódásokat szenvedett Carlos, és úgy tűnik, minden rendben van”

– jelentette a közösségi oldalán.

Közben a brit Sky Sports riportere, Craig Slater is megerősítette, felvette a kapcsolatot a Ferrarival, akik közölték, Sainz teljesen rendben van, nem kell aggódni a hétvégi szereplése miatt.

Leclerc eséséből eközben igazi mémalapanyag lett.

A találkozó egyébként 4-3-mal zárult, az F1-es versenyzők legyőzték a sztárválogatottat, így a ferrarisoknak lehetett némi sikerélménye.

További tartalmak