Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az első fotók: feladta „zéró” oldaldobozos koncepcióját a Mercedes

Az első fotók: feladta „zéró” oldaldobozos koncepcióját a Mercedes

Albert Fabrega/Twitter
Letért a másfél éve járt útról a Mercedes: az autójának újra van igazi oldaldoboza. Az első fotók a monacói megújulásról!

Az elmaradt imolai hétvégén akarta először pályára vinni az alaposan átalakított autóját a Mercedes, ám mivel erre nem volt lehetősége, a debütálás a nem éppen ideális teszthelyszínnek számító Monacóra maradt. A hírek szerint azért nem visszakozott a csapat, mert az átváltozás túl nagy léptékű ahhoz, hogy egyik hétről a másikra visszaalakítsák a W14-esüket a korábbi állapotába, majd Barcelonára ismét felszereljék rá a fejlesztéseket.

Toto Wolff csapatfőnök már Miamiban jelezte, hogy egy új első felfüggesztéssel, padlólemezzel és átalakított kocsitesttel készülnek. Monacóban már a csütörtöki sajtónap előtt kiszivárogtak az első fotók amik megerősítették, valóban szembetűnő a megújulás.

A spanyol újságírónak, Albert Fabregának már szerdán lehetősége nyílt pár fotót készíteni a garázsban előkészített fekete autóról.

A felvételei megerősítik, amiről a tél óta ment a találgatás: a Mercedes feladta a „zéró” oldaldobozos koncepcióját, és autójára a mostani szabályciklusban először igazi oldaldobozokat szerelt fel.

Egyelőre meglehetősen konzervatívnak tűnik a kialakítás. Az új dizájn inkább a Red Bull koncepcióját idézi, ám kevésbé extrém módon, nem olyan agresszív alágávágással. Elöl a jelek szerint széles és lekerekített hűtőnyílásokat alakítottak ki, miközben a borítás alatt egy csatorna fut.

A nap folyamán várhatóan további fotók is érkeznek majd a megújult Mercedesről.

Borítókép: George Russell (Fotó: Mercedes/Sam Bloxham)

További tartalmak