Musorujsag
Élő Eredmények

Ferrari: Nem tettünk ajánlatot Hamiltonnak!

Ferrari: Nem tettünk ajánlatot Hamiltonnak!

Motorsport, Motorsport Week
Semmiféle ajánlatot nem tettek, és nem is tárgyalnak Lewis Hamiltonnal – állítja a Ferrari csapatfőnöke. A Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal való hosszabbítást nem érzi sürgetőnek.

Elsőként a brit Daily Mail számolt be arról brit és olasz belső forrásokra hivatkozva, hogy a Ferrari tett egy komoly ajánlatot a Mercedesszel továbbra sem hosszabbító Lewis Hamiltonnak. Később az olasz La Gazzetta dello Sport is azt írta, valami alapja lehet a felek kapcsolatáról szóló híreknek, majd többek között a brit Sky Sports is arról számolt be, hogy hiteles források erősítik meg, ha konkrét ajánlat nem is volt, történik valami a háttérben.

Tekintve, hogy a Ferrari Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal is 2024 végéig szóló szerződéssel rendelkezik, a velük való kapcsolatukat aligha erősítené, ha John Elkann elnök tényleg Hamilton elé tette volna azt az évi 40 millió angol fontról szóló ajánlatot, amit a Daily Mail emlegetett. És amiről szkeptikusok egyébként megjegyzik, semekkora előrelépést nem jelentene a fizetés szempontjából, mivel a brit már most is ekkora összeget kaphat a Mercedestől, talán még nagyobbat is.

Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke Monacóban igyekezett rövidre zárni a pletykákat, és kijelentette, nem állnak kapcsolatban Hamiltonnal. „Ha viccelni akarnék, most azt mondanám, két hete még az Audihoz küldték Carlos Sainzot, egy hete pedig a Mercedeshez Charles Leclerc-t, így mostanra egyedül maradtam…” – utalt arra a maga kedélyes stílusában Vasseur, hogy mostanság feltűnően sok pletykát olvasni és hallani. „Tudhatják, hogy az év ezen időszakában minden héten más a sztori.”

„Nem küldtünk ajánlatot Lewis Hamiltonnak. Nem tesszük, és nem is egyeztettünk vele.”

„A rajtrácson szerintem minden egyes csapat szeretné a soraiban tudni Hamiltont valamikor, de marhaság is lenne nem ezt mondani. Hogy beszéltem Hamiltonnal? Nos, beszéltem vele az elmúlt húsz évben is, szinte minden egyes héten beszélek Hamiltonnal. Nem szeretnék felhagyni a beszélgetésekkel csak azért, mert ti üldöztök engem” – utalt arra, hogy a közelmúltban az újságírók látták diskurálni őt a brittel a paddockban.

Frederic Vasseur (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Ennek hátteréről azonban tudni kell, hogy Vasseur az F1 előtt dolgozott együtt a hétszeres világbajnokkal, vagyis megvan az ismeretség.

A szóban forgó három versenyző közül egyedül Hamiltonnak nincs még szerződése a következő évre, Leclerc és Sainz helyzete papíron biztosnak tűnik. És Vasseur szerint a párosukat nem is tette idegessé a britről szóló találgatás. A kérdésre, Leclerc-ék kértek-e tőle megerősítést, hogy a Hamilton-hír nem igaz, Vasseur elmondta:

„Ők sem jöttek hozzám a múlt héten, amikor az egyiküket a Sauberhez (Audi), a másikukat a Mercedeshez küldtétek. Nem jöttek hozzám, azt mondva: Fred, ne aggódj, ez nem igaz. Hozzászoktunk ehhez. Tudjuk, hogy minden héten új pletykák vannak, és mi csak a versenyre összpontosítunk”

– tette egyértelművé, hogy hidegen hagyja őket minden híresztelés.

Találgatást persze másfélét is hallani. Az olasz sajtó például úgy véli, a háttérben amolyan játszmák zajlanak. Felmerült, vagy Hamilton próbálja előrébb vinni a saját hosszabbítási ügyét a Mercedesszel az alternatíva belebegtetésével; vagy a Ferrari próbál nyomást gyakorolni a velük egyelőre még nem hosszabbító Leclerc-re, hogy a gyengélkedésük ellenére is hosszú távra magához láncolja őt.

Carlos Sainz és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Vasseur szerint sem Leclerc, sem Sainz hosszabbításával nincs miért sietniük. „Nem, mivel a múlt héten és két hete is elmondtam, hogy számomra most az a fontos, hogy a fejlesztésekre és a jelenlegi szezonra fókuszáljunk. Pár hónap múlva majd beszélünk a jövőről, és eljön ennek az ideje.”

„Most nem szeretnék a hosszabbításról beszélni, és nem is változtattam semmin. Már elmondtam az álláspontomat: a legfontosabb, hogy előrelépjünk, hogy képesek legyünk versenyre kelni a Red Bull-lal. Erre összpontosítunk.”

„Megállapodtunk, hogy a szerződésekről később fogunk beszélni, és nem szeretnék változtatni ezen, csak mert valaki azt pletykálja, hogy Lewis érkezhet és Charles vagy Carlos távozhat. Mi végezzük a feladatunkat magunk között, és a tervre összpontosítunk” – tette egyértelművé Vasseur.

Borítókép: Frédéric Vasseur és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak