Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton és a Ferrari? Közel az egyezség – a Mercedesszel…

Hamilton és a Ferrari? Közel az egyezség – a Mercedesszel…

F1, RAcefans
Charles Leclerc viccelődött vele, Lewis Hamilton tiszta az őt a Ferrarival hírbe hozó pletykákkal. A brit állítja, már célegyenesben fordultak – a Mercedesszel…

„Helló, Lewis!” – köszönt oda Charles Leclerc a két hellyel odébb helyet foglaló Lewis Hamiltonnak a Monacói Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján. Megjegyzésének humoros töltetet az adott, hogy a ferrarist éppen arról kérdezték, mit vár egy csapattárstól…

Mint ismert, az elmúlt napokban szárnyra kapott a pletyka: a Ferrari ajánlatot tett Lewis Hamiltonnak, aki közvetlenül az elnökkel, John Elkann-nal áll tárgyalásban jelenleg. A több szempontból is gyanús hír a jelek szerint Leclerc-hez is eljutott, aki kommentálni persze nem kívánta azt. „Természetesen egy gyors csapattársat” – felelte az eredeti kérdésre. „De már most is gyors csapattársam van Carlos személyében.”

„Nem én hozom ezeket a döntéseket. És ha most azt mondom, hogy örömmel üdvözölném Lewist, holnap minden újság címlapján ez szerepelne.”

„Mindenki szívesen látná a csapatában Lewist a mezőnyben, mert nagy dolgokat ért el az F1-ben. De jelenleg Carlos a csapattársam, a kapcsolatunk jó. Szóval így állnak a dolgok” – tisztázta Leclerc.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Hamilton készségesen megköszönte a kedves szavakat, majd ő is reagált a híradásokra.

„Amikor tárgyalsz a szerződésedről, mindig lesznek találgatások. Végső soron felesleges hallgatni mindenre, ami nem tőlem ered. Ez van”

– határolódott el a Ferrari-pletykától a hétszeres világbajnok.

Rákérdeztek, szerinte honnan erednek az efféle pletykák, ha alaptalanok. „Vannak bizonyos személyek a teremben, akik ezt írták. Legalábbis egy közülük. Talán a múlt hétvégén unatkoztak a verseny törlése miatt…” – mondta mosolyogva, miközben szétnézett a sajtószobában.

Hamilton és a Mercedes az elmúlt hetekben folyamatosan azt kommunikálta, hogy küszöbön a hosszabbításuk, Toto Wolff pedig nemrég azt mondta, hogy már egészen közel vannak a megállapodáshoz. Hamilton ennek kapcsán elmondta:

„Mint mondtam, a csapatom a színfalak mögött szorosan együttműködik Totóval. Már majdnem a végére értünk a szerződés elkészítésének.”

„Van egy csapatom, amely ezzel foglalkozik, szóval én csak végzem a munkámat. Ez sokkal jobb helyzet, mint a korábbi, mert emlékszem, volt, hogy én magam csináltam a tárgyalásokat, és az nagyon leterhelő volt. Szóval többé már nem nekem kell.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Találgatások arról is voltak, hogy Hamilton a Mercedes gyengélkedése miatt vonakodik aláírni az új szerződését, és hogy előbb megvárná, hogyan válnak be a Monacóban debütáló fejlesztések, amiktől a szezonjuk fordulópontját remélik. Hamilton azonban állítja, nem ez határozza meg a csapatával való kapcsolatát és annak alakulását.

„Még mindig bajnokságot nyerő csapatnak számítunk. Egyszerűen nem jó az autónk. Hoztunk bizonyos döntéseket, amik az elmúlt két évben nem tették ideálissá a helyzetünket. De próbálunk kijönni ebből, és minden energiánkat erre fordítjuk.”

„Ezen a hétvégén új fejlesztéseink vannak. A csapat hihetetlenül keményen dolgozott, hogy elkészítse ezt a fejlesztést. Már Bahrein után eldöntöttük, hogy mit fogunk tenni. Egy kissé csalódott voltam a legutóbbi verseny törlése miatt, mert izgatottan vártam, hogy mit hoz az új csomag. És miközben ez nem a legjobb pálya annak felmérésére, hogy mennyire sikeres, reméljük, hogy a jövő héten még több tapasztalatot gyűjthetünk vele.”

„Amúgy az embereim tárgyalnak a csapattal a háttérben, és már majdnem célba értünk” – hangsúlyozta újra Hamilton.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak