Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton Ferrari-overallban: Sainz szerint népszerű és kelendő téma…

Hamilton Ferrari-overallban: Sainz szerint népszerű és kelendő téma…

Boxutca
Megkérdeztük Carlos Sainzot, mennyire bosszantja a Lewis Hamiltont Ferrari-overallban ábrázoló fotók mostanában látott elszaporodása…

A pletyka ugyan Lewis Hamiltonról szólt, de Carlos Sainzot is érintette. A sajtó arról cikkezett a Monacói Nagydíj előtt, hogy a Mercedes hétszeres világbajnoka ajánlatot kapott a Ferraritól.Tekintve, hogy Charles Leclerc-hez hasonlóan neki is 2024 végéig szól a maranellói szerződése, az egyik forgatókönyvet a sajtó Sainz elküldésében látta.

Az M4 Sport monacói tudósítója, Szeleczky Ádám csütörtökön megkérdezte a spanyolt, mennyire zavarják az efféle – azóta már mindegyik fél által cáfolt – hírverések. Az egyszeres futamgyőztes mosolyogva válaszolt.

„Nem, egyáltalán nem. Egy hétszeres világbajnok a Ferrari overalljában – ezt mindenki szereti. Kelendő is… A média sokat foglalkozik vele. De vagyok olyan régóta az F1-ben, hogy tudjam, miről szól a pletykaszezon és mikor kezdődik. Mindig májusban…”

Hozzátette, nem ez az első olyan alaptalan találgatás, ami vele kapcsolatos. „A pletykaszezon alapján minden évben más csapatnál lennék, már aláírtam volna az Audihoz 2026-ra, Charles már a Mercedesnél lenne, Lewis a Ferrarinál… De pillanatnyilag ez mind csak hangoskodás.”

Carlos Sainz (Fotó: Boxutca)

Az efféle zajok annyira azért bosszantják, hogy időnként csendre int. A monacói hétvége előtt a média a kedd esti jótékonysági futballmeccsen látott ápolásából is hírverést csapott. Sainznak a jobb combját kötözték be a monacói stadionban egy ütközés után, és voltak lapok, amelyek egyből a hétvégi szereplése miatt „aggódtak”. Sainz szerdán a közösségi oldalán tette egyértelművé, hogy semmi baja, a monacói paddockban pedig ismét megerősítette: „Semmi olyan, ami meggátolna a vezetésben.”

Hozzátette: „Ezzel ugyanaz a helyzet, mint a pletykaidőszakkal. A közösségi médiában bárki közzétehet bármit, bizonyítékok nélkül is. A kattintásokra mennek, így működik a mai világ. Ezért is figyelem egyre kevésbé a közösségi oldalakat: egyre kevésbé tudok megbízni benne… Én így viszonyulok ehhez. Vagyok már olyan rég az F1-ben – nyolc éve –, hogy tudjam, mi igaz és mi nem.”

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Boxutca)

További tartalmak