Musorujsag
Élő Eredmények

Ígéretes szimulációk: az Aston Martin hisz a monacói győzelmi esélyében

Ígéretes szimulációk: az Aston Martin hisz a monacói győzelmi esélyében

F1, As, Motorsport
Lát esélyt az Aston Martin győzelmére a Monacói Nagydíjon a csapatfőnök Mike Krack, ugyanakkor figyelmeztet, a biztató szimulációs adataik még nem jelentenek garanciát a sikerre.

Már futamokkal ezelőtt Monacót emlegette Fernando Alonso és az Aston Martin, amikor arról faggatták őket, hol nyílhat a legnagyobb esélyük az első félévben a Red Bull legyőzésére és a futamgyőzelemre. Autójuk idén főleg az egyenesekben nyújtott gyengébb teljesítményt a címvédőnél, miközben a lassú tempójú kanyarok kimondottan az erősségének számítottak. Ez Monacóban tökéletes kombináció lehet.

Mike Krack csapatfőnök igennel felelt a kérdésre, szerinte a csapata harcban lesz-e ezen a hétvégén a győzelemért, ugyanakkor óvatosságra is intett.

„Klassz lenne igent mondani és megcsinálni. Nagy elvárásokkal érkeztünk Monacóba, van két nagyszerű versenyzőnk, egy jó autónk, a szimulátorban a versenyzőink nagyon elégedettek is voltak. De nem feledkezhetünk meg az ellenfeleinkről.”

„Tény, hogy itt nincs sok egyenes. De az is igaz, hogy még nem láttuk nagy leszorítóerős beállításokkal versenyezni a Red Bullt, a Ferrarit és a Mercedest. Könnyű lenne tehát azt mondani, hogy simán előttük leszünk, de nem gondolnám, hogy ennyire egyszerű lesz.”

Mike Krack (Fotó: XPB)

És bár azzal talán egyetért, hogy mostanság a monacói pálya lehet a legkedvezőbb számukra, Krack rámutatott, a hercegségben még a papírformát érvényesíteni sem olyan könnyű. „Végig száz százalékon kell lenned.  Annyi minden félresikerülhet a magunk részéről, de bárki részéről is. Szóval mindenekelőtt tiszteletben kell tartanunk, hogy az F1-ben kemények az ellenfelek, és maga s szinten állnak.”

„Tizenkét hónappal ezelőtt nem beszéltünk volna a monacói győzelemről. Nem felejthetjük el, hogy honnan jöttünk. Leszegett fejjel kell dolgoznunk tovább, a földön kell maradnunk, és majd kiderül, hol végzünk. Jósolgatni könnyű, de utána nem beváltani a jóslatot is. Mi próbáljuk fordítva csinálni.”

„Felnézhetünk a csillagokra, de közben a lábunknak a földön kell maradnia, és keményen kell dolgoznunk. És minimum száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy ezen a hétvégén jó eredményt érjünk el.”

„Az időmérő nagyon fontos idén, és ha nem az első két sorból rajtolsz, akkor nagyon nehéz lesz. Nem lesz sétagalopp. Ha sikerül jobb eredményt elérnünk, mint az eddigi dobogóink, annak örülnénk. De nehéz lesz” – fejtegette a luxemburgi.

Hozzátette csapatuk bevet pár fejlesztést Monacóban, de nem az Imolára szánt teljes csomagot. „Egy kicsit felosztottuk az imolai fejlesztéseket. Azok, amiknek itt van értelme, az autón maradtak, egy-két elemet pedig félretettünk Barcelonára, mert nincs értelme itt bevetni őket. Lesznek tehát újításaink, ahogy Barcelonában is. És később még több érkezik” – bocsátotta előre a csapatfőnök.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak