Musorujsag
Élő Eredmények

Marko: De Vries egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

Marko: De Vries egyelőre nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket

GPFans
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko figyelmeztette az Alpha Tauri újoncát, Nyck de Vriest, mondván a holland az év első versenyhétvégéin nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ez viszont nem jelent egyet azzal, hogy máris a menesztésén gondolkodnak.

Miután 2022-ben beugrósként pontot szerzett az Olasz Nagydíjon, komoly várakozások előzték meg De Vries első teljes szezonját, első öt hétvégje alapján viszont többen csalódást keltőnek tartják a holland teljesítményét. Az Alpha Tauri versenyzője ugyanis több időmérőn és futamon is hibázott, miközben szinte folyamatosan elmaradt a csapattárstól, Cunoda Jukitól.

Ennek hatására máris felmerült, főnökei nincsenek megelégedve munkájával, sőt már ultimátumot is adtak neki: amennyiben a Spanyol Nagydíjig nem javul, veszélybe kerülhet versenyzői ülése is. A Red Bull aztán jelezte, arról, hogy menesztenék versenyzőjüket, egyelőre szó sincs.

De Vries eredményeivel viszont valóban nincsenek megelégedve – ezt nemrég a tanácsadó, Helmut Marko közölte. „Eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket” – fogalmazott az osztrák szakember. „Természetesen erről nyíltan beszélünk vele, és most már vannak útvonalak, amiket ő is ismer. Meglátjuk, hogyan fejlődik, aztán tovább tárgyalunk és esetleg döntünk.”

Helmut Marko (Fotó: XPB)

Ami az utódot illeti, miután a Red Bull jelezte, Daniel Ricciardót biztosan nem fogja bevetni, a sajtóhírek szerint a japán Super Formulában edződő Liam Lawson a fő esélyes De Vries helyére, amennyiben menesztik őt.

Az új-zélandi nemrég jelezte, a döntés joga főnökei kezében van, ő maga viszont nem foglalkozik a pletykákkal és csak a Super Formulára koncentrál, ahol hétvégi győzelmével a tabella élére állt. „A győzelemnek jó volt az időzítése, hiszen így az élre kerültem, és most csak erre figyelek” – mondta az Autosportnak.

„Be szeretném fejezni ezt az évet és harcolni akarok a bajnoki címért, mert ez teremti meg a legjobb lehetőséget a következő évre. Ami azt illeti, ami a Forma–1-ben történik… nos, az teljesen kívül esik az irányításomon” – tette hozzá.

Liam Lawson (Fotó: XPB)
Borítókép: Nyck de Vries (Fotó: XPB)

További tartalmak