Musorujsag
Élő Eredmények

Ocon: Kevesebb kiábrándító futam kell

Ocon: Kevesebb kiábrándító futam kell

F1i
Az Alpine versenyzője, Esteban Ocon úgy érzi, csapata számára az a legfontosabb, hogy a folytatásban tiszta hétvégéket és kevesebb „kiábrándító futamot” teljesítsen, ha fontos pontokat akar zsákmányolni.

Meglehetősen zavarosan indult a francia istálló szezonja: Bahreinben Ocon büntetései miatt kerültek a figyelem középpontjába, majd Bakuban a műszaki problémák és az ütközések miatt. Vezérigazgatójuk, Laurent Rossi ezt követően nyilvánosan is megdorgálta az alakulatot, amiért időnként „amatőrnek tűnik”.

Ami a folytatást illeti, az Alpine mindenképpen feledtetni akarja a gyenge kezdést, Ocon pedig ezzel kapcsolatban a Monacói Nagydíj előtt kijelentette, a cél elérése szempontjából az a legfontosabb, hogy minimalizálják a hibákat és tiszta futamokat teljesítsenek.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

„Miközben a gondolataink továbbra is Emilia-Romagna körül járnak, a versenyfókuszunk már a Monacói Nagydíjra összpontosul” – utalt kezdésként az elmaradt imolai hétvége helyszínén élőkre, kinek életét az utóbbi hetekben alaposan megnehezítették a viharok és az áradások, melyek a futam törléséhez vezettek.

„Ahogyan Miamiban tettük, ezúttal is biztosítanunk kell, hogy sima hétvégénk legyen és hazahozhassuk a megérdemelt pontokat. Idén már volt pár kiábrándító hétvégénk, szóval a csapat arra összpontosít, hogy mindenhol jobban dolgozzunk a hétvégék során” – tette hozzá.

A francia kiemelte, az Alpine dolgozói is bizonyítani akarják, hogy képesebbek a jobb teljesítményre, ahogyan azt is, hogy fel tudják venni a versenyt a legjobbakkal, miközben rendszeresebben akarnak pontszerzőként végezni, továbbra is fontosnak tartják ugyanis, hogy legalább az ötödik helyet meg tudják szerezni a konstruktőri tabellán.

„Nagyon várjuk már, hogy újra pályára gurulhassunk. Meg akarjuk mutatni a tempónkat és azt is, hogy harcba tudunk szállni a topcsapatokkal. A monacói hétvége mindig izgalmas, a szezon egyik csúcspontja. Szeretnénk jó műsort csinálni a szurkolóknak” – zárta gondolatát.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak